ΚΟΣΜΟΣ

Renault: Κατάργηση περίπου 15.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως

Renault: Κατάργηση περίπου 15.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως
AP Photo/Christophe Ena

Την κατάργηση περίπου 15.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 4.600 στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, εν μέσω οικονομικών προβλημάτων, στο πλαίσιο του σχεδίου της για εξοικονόμηση περισσότερων από 2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τριών ετών.

«Είναι ένα ζωτικής σημασίας σχέδιο», σχολίασε η γενική διευθύντρια της Renault Κλοντίλ Ντελμπό σε ανακοίνωση.

Η Renault είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο απώλειες για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια και εισήλθε αποδυναμωμένη στην κρίση που προκλήθηκε από την επιδημία covid-19.

Συμμαχία Nissan, γκρουπ Renault και Mitsubishi

Η Nissan, το γκρουπ Renault και η Mitsubishi σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν τα υπάρχοντα οφέλη της συμμαχίας σε τομείς όπως η κοινή αγορά υλικών και εξαρτημάτων, αξιοποιώντας τις αντίστοιχες ηγετικές θέσεις τους και τα γεωγραφικά πλεονεκτήματά τους προς όφελος των πελατών τους. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η ανταγωνιστικότητά τους, η βιώσιμη κερδοφορία και η κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ηγέτες των τριών εταιρειών θα συνεργαστούν για την προώθηση της στρατηγικής τυποποίησης αμαξωμάτων, με επικέντρωση σε ένα «όχημα-μήτρα» (leader αυτοκίνητο) και με «οχήματα-αδέλφια» που θα κατασκευάζει η ηγέτιδα εταιρεία με την υποστήριξη των υπολοίπων μελών της συμμαχίας.

Για τη διασφάλιση ότι τα οχήματα του «leader» και των «followers» για κάθε εμπορικό σήμα θα παράγονται χρησιμοποιώντας την πιο ανταγωνιστική εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της ομαδοποίησης της παραγωγής, όπου απαιτείται.

Για τη συνέχεια, στην κοινή χρήση προϊόντων σε ελαφρά επαγγελματικά οχήματα θα χρησιμοποιείται μία κατηγορία όπου το μοντέλο «leader-follower» έχει ήδη εφαρμοστεί.

Το πρόγραμμα leader-follower αναμένεται να προσφέρει εξοικονόμηση επενδύσεων έως και 40% για οχήματα που εντάσσονται πλήρως στο σύστημα. Αυτά τα οφέλη αναμένεται να προκύψουν εκτός από τις συμβατικές συνέργειες, που ήδη τρέχουν σήμερα.

Το πρόγραμμα leader-follower θα επεκταθεί από τις πλατφόρμες και τους κινητήρες σε όλες τις βασικές τεχνολογίες, όπως είναι η αυτόνομη οδήγηση και τεχνολογίες συνδεδεμένων αυτοκινήτων που βασίζονται στο λειτουργικό Android.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ