ΚΟΣΜΟΣ

Mια τοιχογραφία για τον Τζορτζ Φλόιντ στο σημείο που τον σκότωσαν

Mια τοιχογραφία για τον Τζορτζ Φλόιντ στο σημείο που τον σκότωσαν
Instagram

Την επομένη της δολοφονίας του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν, οι καλλιτέχνες Xena Goldman, Cadex Herrera και Greta McLain ξεκίνησαν να φιλοτεχνούν στο σημείο της δολοφονίας μια τοιχογραφία, η οποία πλέον έχει γίνει τόπος προσκυνήματος.  

«Ένιωσα ότι πρέπει αμέσως να δράσω», είπε, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο Hyperallergic, η Xena Goldman που ήταν η αιχμή του δόρατος στο πρότζεκτ. «Η πλειονότητα των αστυνομικών στη Μινεάπολη δεν ζουν στην πόλη. Το να έχεις αστυνομικούς που δεν εκπροσωπούν την κοινότητα την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούν δεν αντιπροσωπεύει ούτε εμάς ούτε αυτό που θέλουμε για την πόλη μας. Είναι απολύτως τρομερό».

https://www.instagram.com/p/CAwTBPVnvdx

Στο επίκεντρο της, διαστάσεων 6 επί 2 μέτρων, τοιχογραφίας είναι το πορτρέτο του Τζορτζ Φλόιντ. Πλαισιώνεται με φιγούρες διαδηλωτών, ζωγραφισμένες μέσα στα γράμματα του ονόματός του. Ως φόντο, ο Herrera ζωγράφισε ένα ηλιοτρόπιο με τα ονόματα άλλων Αφροαμερικανών που έχει σκοτώσει η αστυνομία.

Στο κάτω μερος της τοιχογραφίας, ένας από τους περαστικούς έχει συμπληρώσει την πρόταση που έγινε συνώνυμη με την τραγωδία του Φλόιντ: Δεν μπορώ να αναπνεύσω...

https://www.instagram.com/p/CAwfA-KnLUy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ