ΚΟΣΜΟΣ

«Άστραψε και βρόντηξε» η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν – Οι απειλές της στη Νότια Κορέα

«Άστραψε και βρόντηξε» η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν – Οι απειλές της στη Νότια Κορέα
AP Photo

Άστραψε και βρόντηξε η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, η οποία προειδοποίησε τη Νότια Κορέα να σταματήσει τους αποστάτες από το να στέλνουν φυλλάδια στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες, λέγοντας ότι μπορεί να ακυρώσει μια πρόσφατη διμερή στρατιωτική συμφωνία εάν η δραστηριότητα αυτή συνεχιστεί.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, η οποία υπηρετεί ανεπίσημα ως σύμβουλος του Κιμ Γιονγκ Ουν, έκανε την προειδοποίηση σε δήλωση που δημοσιοποίησε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA την Πέμπτη.

Αναφερόταν στα χιλιάδες φυλλάδια που πέταξαν πρόσφατα στα σύνορα αποστάτες της Βόρειας Κορέας και άλλοι ακτιβιστές, στα οποία ασκούν κριτική στον Κιμ για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις πυρηνικές του φιλοδοξίες.

«Οι Αρχές της Βόρειας Κορέας θα αναγκαστούν να πληρώσουν βαρύ τίμημα εάν αφήσουν αυτή την κατάσταση να συνεχιστεί, δίνοντας κάθε είδους δικαιολογία», ανέφερε η Κιμ Γιο Γιογνκ στη δήλωση.

Αποκαλώντας τους αποστάτες «αποβράσματα» και «σκουπίδια» που πρόδωσαν την πατρίδα τους, είπε ότι ήρθε η ώρα να φέρουν υπόλογους τους ιδιοκτήτες τους, αναφερόμενη στην κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.

«Εάν μια τέτοια πράξη κακής πρόθεσης που διαπράττεται μπροστά στα μάτια μας αφήνεται να ακολουθήσει τη δική της πορεία με το πρόσχημα της ελευθερίας των ατόμων και της ελευθερίας της έκφρασης, οι Αρχές της Νότιας Κορέας θα έρθουν σύντομα αντιμέτωπες με τα χειρότερα», αναφέρεται ακόμα στη δήλωση.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ προειδοποίησε για πιθανή κατάργηση της διακορεατικής στρατιωτικής συμφωνίας για την εξάλειψη των πρακτικών πολέμου. Η στρατιωτική συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2018 δεν είχε καμιά αξία, είπε.

Προειδοποίησε επίσης ότι ο Βορράς θα αποσυρθεί από το βιομηχανικό έργο Kaesong και θα κλείσει το κοινό γραφείο συνδέσμου στην παραμεθόρια πόλη του Βορρά, εκτός εάν η Σεούλ σταματήσει τέτοιες ενέργειες.

Απαντώντας στη δήλωση της Βόρειας Κορέας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, το οποίο διαχειρίζεται τις διακορεατικές υποθέσεις, ζήτησε να σταματήσει η δραστηριότητα των φυλλαδίων.

Η αποστολή φυλλαδίων αυξάνει τις εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα, θέτει περιβαλλοντικούς κινδύνους και θέτει σε κίνδυνο την ιδιωτική ιδιοκτησία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Yoh Sang-key σε τακτική ενημέρωση.

«Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για να σταματήσει τη ρίψη φυλλαδίων αρκετές φορές», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ