ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφάνιση Μαντλίν Μακάν: Τι ξέρουμε για τον νέο ύποπτο;

Εξαφάνιση Μαντλίν Μακάν: Τι ξέρουμε για τον νέο ύποπτο;
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Δεκατρία χρόνια μετά την εξαφάνιση που σόκαρε την Ευρώπη, οι αστυνομίες της Πορτογαλίας, της Αγγλίας και της Γερμανίας θεωρούν ότι έχουν εντοπίσει τον βασικό ύποπτο στην υπόθεση της Μαντλίν Μακάν. Πώς έφτασαν όμως σε αυτό το συμπέρασμα;

Τι συνέβη;

Οι αστυνομίες της Πορτογαλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας απηύθυναν κοινή διεθνή έκκληση για πληροφορίες, μετά την ταυτοποίηση ενός γερμανικής εθνικότητας άνδρας ως τον νέο βασικό ύποπτο στις έρευνές τους για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν στην Πορτογαλία πριν από 13 χρόνια.

Σύμφωνα με την Scotland Yard, σημαντικές πληροφορίες για τον άνδρα προέκυψαν μετά από έρευνα τον Μάιο του 2017, με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την εξαφάνιση της μικρής.

Τι γνωρίζουμε για τον ύποπτο;

Ο 43χρονος άνδρας, ο οποίος αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή φυλάκισης στη Γερμανία και κατονομάζεται από πηγές της Πορτογαλίας ως Κρίστιαν Μπρούκνερ, είναι ένας Γερμανός παιδόφιλος που πιστεύεται ότι βρισκόταν στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Αλγκάρβε της Πράια Ντα Λουθ, την εποχή της εξαφάνισης της Μαντλίν.

Η αστυνομία θεωρείται ότι το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007 πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε ξενοδοχεία και καλοκαιρινά καταλύματα στο Αλγκάρβε ενώ είχε ανάμειξη και σε διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή.


Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενός τροχόσπιτου στο οποίος ζούσε κοντά στο ξενοδοχείο όπου έμενε η Μαντλίν με τους γονείς και τις δίδυμες αδελφές της.

brueckener copy


Ο 43χρονος σήμερα Μπρούκνερ (Πηγή: World News Today)

Ο σήμερα 43χρονος Μπρίκνερ, το 2007 ήταν 30 ετών αλλά σύμφωνα με την αστυνομία έδειχνε 25. Γερμανικά ΜΜΕ έχουν δημοσιεύσει φωτογραφία του, ενώ η αστυνομία της Γερμανίας έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με ένα ακίνητο που συνδέεται μαζί του, μία αγροικία που απείχε 25 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο των Μακάν.

Είναι σημαντική εξέλιξη;

Είναι πολύ νωρίς για να το πει κανείς, αλλά υψηλόβαθμος αξιωματούχους της βρετανικής αστυνομίας δήλωσε την Τετάρτη: «Αυτός ο ύποπτος είναι πλέον η βασική ερευνητική γραμμή. Αυτός είναι και ο λόγος που απευθύνουμε αυτήν την έκκληση, προκειμένου να βοηθηθούμε να αποδείξουμε ή να απορρίψουμε την εμπλοκή του».

Οι γονείς της μικής, Κέιτ και Γκέρι Μακάν θεωρούν ότι η ταυτοποίηση του άνδρα ως βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση της κόρης τους είναι «δυνητικά πολύ σημαντική».

Η εκπρόσωπος της οικογένειας, Κλάρενς Μίτσελ, είπε στο BBC: «Από όλα τα στοιχεία και τους υπόπτους που έχουν αναφερθεί στο παρελθόν, δεν υπήρξε ποτέ κάτι τόσο ξεκάθαρο, και μάλιστα όχι από μία αλλά από τρεις αστυνομικές δυνάμεις».

Τι μέλλει γενέσθαι;

Η βρετανική αστυνομία έχει δηλώσει ότι ο άνδρας είναι το κύριο αντικείμενο έρευνας πλέον και ότι η δημόσια έκκληση για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το πρόσωπό του έγινε για να «αποδειχθεί ή να απορριφθεί η συμμετοχή του».

Η διεθνής αστυνομική έρευνα περιλαμβάνει μια αμοιβή 20.000 λιρών για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην καταδίκη του ανθρώπου που ευθύνεται για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ