ΚΟΣΜΟΣ

«Θέλουμε Δικαιοσύνη»: Τα αδέλφια Αντετοκούνμπο σε πορεία για τον Φλόιντ

«Θέλουμε Δικαιοσύνη»: Τα αδέλφια Αντετοκούνμπο σε πορεία για τον Φλόιντ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο αδελφός του Θανάσης και συμπαίκτες τους στους Μιλγουόκι Μπακς έδωσαν το «παρών» σε διαδήλωση που διοργανώθηκε το Σάββατο για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Στο πλευρό των Στέρλινγκ Μπράουν, Ντόντε Ντιβιντσέντζο, Μπρουκ Λόπεζ και Φρανκ Μέισον, οι Έλληνες διεθνείς διαδήλωσαν κατά των φυλετικών διακρίσεων, ενώ ο Γιάννης απευθύνθηκε και το πλήθος.

«Αυτή είναι η πόλη μας… θέλουμε αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη. Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει εδώ, στο Μιλγουόκι, και να μην φοβάται να περπατάει στο δρόμο. Δεν θέλω το παιδί μου να έχει μίσος στην καρδιά του».

Για τον Στέρλινγκ Μπράουν η διαδήλωση είχε και έναν κάποιο πιο προσωπικό χαρακτήρα, καθώς το 2018 είχε βρεθεί αντιμέτωπος με αστυνομικούς – μετά από μία παραβίαση στάθμευσης – οι οποίοι τον ακινητοποιήσαν, τον χτύπησαν με τέιζερ και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

Το εν λόγω συμβάν ατσάλωσε τη θέληση του μπασκετμπολίστα να παλέψει για ισότητα. Μερικοί από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στο συμβάν, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Προσφάτως, ο Μπράουν αρνήθηκε το ποσό των 400.000 δολαρίων που του προσέφερε η πόλη ως συμβιβασμό για να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ