ΚΟΣΜΟΣ

Βρήκε τον ήρωά της: Την είχε σώσει από τις φλόγες – Συναντήθηκαν για πρώτη φορά 37 χρόνια μετά

Βρήκε τον ήρωά της: Την είχε σώσει από τις φλόγες – Συναντήθηκαν για πρώτη φορά 37 χρόνια μετά

Για περισσότερο από τρεις δεκαετίες η Deirdre Taylor δεν γνώριζε τον πυροσβέστη που της έσωσε τη ζωή τον Δεκέμβριο του 1983.

Το μόνο στοιχείο που είχε -μέχρι προσφάτως- ήταν ένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας New York Daily News.

Η μόνη εικόνα του ήρωά της ήταν μία ασπρόμαυρη φωτογραφία. Σε ηλικία τεσσάρων ετών τότε, η Deirdre απαθανατίστηκε στην αγκαλιά του πυροσβέστη Eugene Pugliese, ο οποίος την απομάκρυνε από φλεγόμενο κτήριο.

Η Deirdre Taylor, που σήμερα είναι νοσοκόμα, είχε κρατήσει το πρωτοσέλιδο όλα αυτά τα χρόνια και ήλπιζε πως μία μέρα θα βρει τον άνδρα που της έσωσε τη ζωή και θα τον ευχαριστήσει.

Ωστόσο, λόγω της δουλειάς της, δεν έτρεφε πολλές ελπίδες καθώς ήξερε ότι οι περισσότεροι ασθενείς που σώθηκαν από κάποιον άγνωστο, σπανίως μάθαιναν το όνομά του.

dailynews


Πηγή: New York Daily News

Μάλιστα, σχεδόν έχασε τις ελπίδες της μετά την 11η Σεπτεμβρίου, νομίζοντας πως ο πυροσβέστης ήταν μεταξύ όλων αυτών που έχασαν τη ζωή τους.

Ανά περιόδους, όμως, έψαχνε το όνομά του στο Google. Χωρίς, όμως, κάποιο αποτέλεσμα.

«Εάν δεν ήταν εκείνος, δεν θα ήμουν ζωντανή»

Τον περασμένο Μάρτιο η Deirdre αποφάσισε να προσπαθήσει για μία τελευταία φορά να γνωρίσει τον άνθρωπο που την έσωσε, με αφορμή τη μετακόμισή της στη Νέα Υόρκη για δύο μήνες, για να εργαστεί στα επείγοντα νοσοκομείου στο Μανχάταν, όπου δινόταν καθημερινά μάχη λόγω κορωνοϊού.

«Καθώς μάζευα τα πράγματά μου, πήρα μαζί μου και το άρθρο της Daily News και σκέφτηκα πως ένα από τα πράγματα που θα καταφέρω όσο θα είμαι εκεί είναι να εντοπίσω είτε τον ίδιο, είτε κάποιο κοντινό του πρόσωπο, για να πω ένα απλό ευχαριστώ» ανέφερε η Taylor μιλώντας στη Washington Post.

«Εάν δεν ήταν εκείνος, δεν θα ήμουν ζωντανή σήμερα».

Μετά από πολλές κουραστικές βάρδιες, η Deirdre προσπάθησε να βρει τον Eugene Pugliese πηγαίνοντας στο πυροσβεστικό τμήμα όπου εργαζόταν ο Pugliese, αλλά λόγω κορωνοϊού, δεν κατάφερε να μπει καν στο κτήριο.

Η τύχη όμως ήταν με το μέρος της, όπως αποδείχθηκε λίγες μέρες μετά, όταν πυροσβέστες επισκέφθηκαν το νοσοκομείο όπου εργαζόταν για να προσφέρουν φαγητό στο προσωπικό ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για όλα όσα έκαναν για την υγειονομική κρίση.

Τότε, η Taylor ζήτησε βοήθεια από τους πυροσβέστες, σκεπτόμενη πως ίσως γνωρίζουν με ποιον θα μπορούσε να επικοινωνήσει ή έστω από πού να αρχίσει την αναζήτηση.

Έτσι, πήρε στα χέρια της το τηλέφωνο του αρχηγού της Πυροσβεστικής, χωρίς να έχει πολλές ελπίδες πως θα εντοπίσει τον Eugene.

Ωστόσο, βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν ο αρχηγός τής είπε: «Ο Gene; Περνάει συνέχεια από το τμήμα» και την ενημέρωσε ότι θα του έδινε το νούμερό της.

Η Deirdre δήλωσε πως εκείνη τη στιγμή «η καρδιά της σταμάτησε»:

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Πραγματικά δεν πίστευα ότι θα ήταν κάπου τριγύρω. Νόμιζα πως θα βρισκόμουν ξανά σε αδιέξοδο».

«Είμαι ο πυροσβέστης που σε έσωσε»

Έτσι, λίγες ώρες μετά, έλαβε τηλεφώνημα από τον Pugliese: «Εδώ Gene Pugliese. Είμαι ο πυροσβέστης που σε έσωσε εκείνη τη μέρα».

Οι δύο τους έκαναν μία μεγάλη συζήτηση για τη μέρα της φωτιάς, για τη ζωή τους σήμερα, για τα χόμπι τους και την εργασία τους. Και τελικά, είχαν πολλά κοινά!

Μετά το τηλεφώνημα η Taylor, ανακουφισμένη πια, δήλωσε ότι «έκλαιγα για όλη την υπόλοιπη μέρα».

Από την πλευρά του, ο σήμερα 75χρονος πρώην πυροσβέστης δηλώνει ότι ποτέ ξανά δεν τον έχει ψάξει κάποιος για να τον ευχαριστήσει. Μάλιστα, τονίζει ότι η διάσωση της τότε 4χρονης Deirdre είναι από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του και δεν το ξέχασε ποτέ.

«Είχα τη φωτογραφία της στον τοίχο μου για 24 χρόνια».

Προς το παρόν δεν έχουν καταφέρει να συναντηθούν από κοντά καθώς η Deirdre φροντίζει κάθε μέρα ασθενής με κορωνοϊό και δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του Eugene.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ