ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με βιτριόλι: Οι Αρχές αναλύουν 10.000 τηλεφωνικές επικοινωνίες

Επίθεση με βιτριόλι: Οι Αρχές αναλύουν 10.000 τηλεφωνικές επικοινωνίες
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επεξεργασία περίπου 10.000 τηλεφωνικών επικοινωνιών που έγιναν την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη γυναίκα, την Τετάρτη 20 Μαΐου, στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, πραγματοποιείται από τους ειδικούς.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση πιστεύουν ότι από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, σε συνδυασμό με ορισμένα άλλα, θα εντοπιστεί η δράστιδα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας περιμένουν να συνέλθει η 34χρονη από τα αλλεπάλληλα χειρουργεία στα οποία υποβάλλεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, προκειμένου να την επισκεφθούν πάλι και να προσπαθήσουν, εκτός των άλλων, να διασταυρώσουν κάποιες πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους.

Επίσης, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η άτυχη γυναίκα δεν έχει αναγνωρίσει, έως σήμερα, κάποιο πρόσωπο, αλλά ούτε και μια φωνή από ηχητική καταγραφή.

Πάντως, η Αστυνομία εκτιμά ότι μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να υπάρξει σημαντική πρόοδος των ερευνών που θα «φωτίσουν» το πρόσωπο της άγνωστης μαυροφορεμένης που επιτέθηκε στην 34χρονη.

Οι πρόβες

Όσο και αν προσπάθησε η δράστης, δεν απέφυγε τα λάθη. Ένα από αυτά είναι και η επικοινωνία της με την εταιρεία ραδιοταξί, καθώς η φωνή της είναι στα χέρια της Αστυνομίας.

Η άγνωση έκανε δύο κλήσεις σε ταξί για την παραλάβει από την Καλλιθέα και να την μεταφέρει σε περιοχή κοντά στα νότια προάστια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο φορές η άγνωστη δράστης έκανε πρόβα για την επίθεση, καθώς κάμερες ασφαλείας την έχουν εντοπίσει με παρόμοια ρούχα, αλλά πάντα με σακίδιο πλάτης, να βρίσκεται σε σημεία κοντά στο γραφείο όπου εργάζεται η 34χρονη Ιωάννα.

Επίσης, και τις δύο φορές, οργάνωσε τη διαφυγή της καλώντας ταξί, στην προσπάθειά της, όπως λένε οι Αρχές, να πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και με πρόβες να μπορέσει να εντοπίσει λάθη της ώστε το σχέδιό της να είναι απόλυτα επιτυχημένο και να αφήσει όσο λιγότερα στοιχεία μπορεί.

Επίσης, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει ότι και στις πρόβες που έκανε φορούσε περούκα και μάσκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ