ΚΟΣΜΟΣ

«Το κορίτσι είναι νεκρό»: Γερμανός εισαγγελέας μιλάει για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

«Το κορίτσι είναι νεκρό»: Γερμανός εισαγγελέας μιλάει για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

Για «κάποια στοιχεία» που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Μαντλίν Μακάν, η 3χρονη Βρετανίδα που εξαφανίστηκε πριν από 13 χρόνια στην Πορτογαλία, είναι νεκρό, έκαναν λόγο σήμερα οι γερμανικές Αρχές που εξετάζουν την πολύκροτη υπόθεση

Παρόλα αυτά απευθύνουν έκκληση για περισσότερες πληροφορίες προκειμένου να οδηγήσουν σε δίκη τον νέο βασικό ύποπτο για την υπόθεση, τον Γερμανό σεσημασμένο παιδόφιλο Κρίστιαν Μπρίκνερ.

Οι γερμανικές Αρχές μετά από έρευνα και συνεργασία με τις αντίστοιχες βρετανικές και πορτογαλικές έχουν φτάσει στο συμπέρασμα πως ο Μπρίκνερ ήταν ο άνθρωπος που απήγαγε την Μαντλίν από το ξενοδοχείο όπου διέμενε η οικογένεια Μακάν.

Μιλώντας στο Sky News, για πρώτη φορά επίσημα από την ημέρα που το όνομα του Μπρίκνερ ήρθε στην δημοσιότητα, ο εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο οποίος είναι επικεφαλής της έρευνας, ξεκαθάρισε πως η Μαντλίν είναι νεκρή.

«Από όλες τις πληροφορίες που έχουμε, το κορίτσι είναι νεκρό. Δεν έχουμε καμία πληροφορία που να δείχνει το αντίθετο. Όλες οι ενδείξεις που έχουμε αναφέρουν πως η Μαντλίν δεν ζει. Έχουμε ευρήματα τα οποία δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε, ωστόσο όλα δείχνουν πως το παιδί είναι νεκρό, ακόμη και αν δεν έχουμε βρει την σορό της», δήλωσε ο Βόλτερς.

Μάλιστα, παραδέχθηκε πως, χωρίς να έχει βρεθεί το πτώμα της Μαντλίν, δεν μπορεί να εκδοθεί ένταλμα έρευνας για τις κατοικίες που έμενε ο Μπρίκνερ, αλλά ούτε και να δικαστεί για φόνο.

Έχασα το μυαλό μου όταν διάβασα για τον ύποπτο

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Guardian, μια γυναίκα από την Ιρλανδία, η οποία είχε πέσει θύμα βιασμού, ζητά από τους ντεντέκτιβ που ερευνούν την υπόθεση της Μαντλίν Μακάν να επανεξετάσουν την υπόθεσή της, μετά την ανακοίνωση της ύπαρξης νέου υπόπτου.

Η Χέιζελ Μπέχαμ το 2004 εργαζόταν το ίδιο διάστημα στην Πράια Ντα Ρόχα της Πορτογαλίας, τριάντα λεπτά με το αυτοκίνητο από το σημείο που απήχθη η Μαντλίν. Ένα βράδυ ένας άγνωστος της επιτέθηκε και την κακοποίησε βάναυσα μέσα στο διαμέρισμά της. Ο δράστης δεν συνελήφθη ποτέ.

Η Μπέχαμ απευθύνθηκε στην αστυνομία μετά την έκκληση της τελευταίας για νέα στοιχεία σε σχέση με τον Κρίστιαν Μπρίκνερ. Αυτό που την ενεργοποίησε περισσότερο ήταν ότι ο νέος βασικός ύποπτος καταδικάστηκε πρόσφατα για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας κοντά στην περιοχή όπου ζούσε η γυναίκα από την Ιρλανδία το 2005.

gurardian victim


Η 37χρονη σήμερα Ιρλανδή, έπεσε θύμα άγριου βιασμού στην Πορτογαλία, πολύ κοντά στο σημείο από όπου απήχθη η μικρή Μαντλίν (Πηγή: Guardian)


«Όταν διάβασα τον τρόπο με τον οποίο επιτέθηκε σε μια γυναίκα το 2005, έχασα το μυαλό μου. Τις τακτικές και τις μεθόδους που χρησιμοποίησε, τα εργαλεία που είχε μαζί του, πόσο καλά τα είχε σχεδιάσει όλα», δηλώνει η ίδια στην Guardian. «Μόλις τα διάβασα όλα αυτά έκανα εμετό. Επέστρεψα αμέσως στην εμπειρία μου».

Η κοπέλα εργαζόταν το 2004 ως ταξιδιωτικός αντιπρόσωπος στο πορτογαλικό θέρετρο. Δύο εβδομάδες πριν τα 21α γενέθλιά της, ένας άνδρας της επιτέθηκε στο διαμέρισμά της με την απειλή μιας ματσέτας.

Όπως είπε αργότερα στους αστυνομικούς η 21χρονη τότε κοπέλα, ο άνδρας μιλούσε αγγλικά με γερμανική προφορά. Είχε καλύψει με μάσκα όλο του το πρόσωπο, ωστόσο « ακόμη και στο σκοτάδι μπορούσα να δω ότι είχε ξανθά φρύδια και διαπεραστικά μπλε μάτια». Ο άνδρας, ο οποίος άφησε τα παπούτσια του στην είσοδο και ενεργοποίησε μια βιντεοκάμερα στο δωμάτιο, της είπε να μην ουρλιάζει.

Την έσυρε στο καθιστικό και την έδεσε στο τραπεζάκι πριν εμφανίσει μία τσάντα γεμάτη με αλυσίδες και μαστίγια. Χρησιμοποιώντας ψαλίδι της αφαίρεσε τα ρούχα και τη φίμωσε με αυτά ώστε να μην μπορεί να ουρλιάξει. Στη συνέχεια την έδειρε και τη βίασε. Αν και ήταν πεπεισμένη ότι θα την σκότωνε, ο δράστης μετά από τέσσερις με πέντε ώρες έβαλε ξανά τα παπούτσια του και έφυγε τρέχοντας.

H Μπέχαμ, η οποία σήμερα ζει στην Ιρλανδία με τον άνδρα της και τα δύο τους παιδιά, κατέθεσε εκ νέου στην αστυνομία η οποία την διαβεβαίωσε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την καταγγελία της και ότι θα έρθει σε επαφή με την αστυνομία της Πορτογαλίας. Επίσης την ενημέρωσε ότι άλλοι άνθρωποι είχαν επικοινωνήσει μαζί τους αναφορικά με την επίθεση σε βάρος της.

«Μου πρόσφεραν κάθε βοήθεια. Για πρώτη φορά εδώ και 16 χρόνια μια επίσημη Αρχή μου προσφέρει βοήθεια. Ζω με την ελπίδα να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτό το εξαιρετικά δύσκολο κεφάλαιο στη ζωή μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ