ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανός εισαγγελέας: Ο παιδόφιλος σκότωσε την Μαντλίν λίγο μετά την απαγωγή της

Γερμανός εισαγγελέας: Ο παιδόφιλος σκότωσε την Μαντλίν λίγο μετά την απαγωγή της
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Περισσότερες λεπτομέρειες για την τραγική τύχη της μικρής Μαντλίν έδωσε σήμερα ο Γερμανός εισαγγελέας που ασχολείται με την υπόθεση της εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας πριν 16 χρόνια στο πορτογαλικό θέρετρο Πράια Ντα Ρόχα

Ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο οποίος ηγείται των ερευνών για τον νέο βασικό ύποπτο, τον Γερμανό σεσημασμένο παιδόφιλο Κρίστιαν Μπρίκνερ, δήλωσε στους Times ότι η αστυνομία ανακάλυψε ότι ο ύποπτος συζήτησε την απαγωγή, τον βιασμό και τη δολοφονία ενός κοριτσιού με έναν άλλον παιδόφιλο μέσω internet.

Κατά τη διάρκεια της διεστραμμένης συνομιλίας τους, ο ύποπτος έγραψε για την ανατριχιαστική επιθυμία του να «πιάσει κάτι μικρό και να το χρησιμοποιήσει για μέρες». Στην ερώτηση για το τι θα συμβεί αν τον πιάσουν, ο παιδόφιλος πρόσθεσε: «Μπα, αν έχεις καταστρέψει τα στοιχεία…».

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι σχετικά γρήγορα σκότωσε το κορίτσι, πιθανώς το απήγαγε, το βίασε και έπειτα το σκότωσε», λέει ο Βόλτερς.

Ο εισαγγελέας είπε ακόμη ότι «πιστεύουμε πως ο ύποπτος πραγματοποίησε και άλλα εγκλήματα, ειδικά σεξουαλικά εγκλήματα πιθανώς στην Πορτογαλία αλλά και αλλού, όπως στη Γερμανία», προσθέτοντας ότι θέλει να συλλέξει όσα περισσότερα στοιχεία μπορεί πριν έρθει αντιμέτωπος με τον Μπρίκνερ, ώστε ο 42χρονος βασικός ύποπτος να έχει όσο γίνεται λιγότερες πιθανότητες να αποδυναμώσει την εναντίον του υπόθεση.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη έρχεται μετά την απόρριψη από την αστυνομία της Πορτογαλίας της πιθανότητας ο Μπρίκνερ να ευθύνεται για τον βιασμό της Ιρλανδής Χέιζελ Μπέχαν.

Η μητέρα δύο παιδιών από την Ιρλανδία, η οποία είχε πέσει θύμα βιασμού, μετά την ταυτοποίηση του βασικού υπόπτου ζήτησε από τους ντεντέκτιβ που ερευνούν την υπόθεση της Μαντλίν Μακάν να επανεξετάσουν και την υπόθεσή της.

Η Χέιζελ Μπέχαν το 2004 εργαζόταν το ίδιο διάστημα στην Πράια Ντα Ρόχα της Πορτογαλίας, τριάντα λεπτά με το αυτοκίνητο από το σημείο που απήχθη η Μαντλίν. Ένα βράδυ ένας άγνωστος της επιτέθηκε και την κακοποίησε βάναυσα μέσα στο διαμέρισμά της. Ο δράστης δεν συνελήφθη ποτέ.

Η Μπέχαν απευθύνθηκε στην αστυνομία μετά την έκκληση της τελευταίας για νέα στοιχεία σε σχέση με τον Κρίστιαν Μπρίκνερ. Αυτό που την ενεργοποίησε περισσότερο ήταν ότι ο νέος βασικός ύποπτος καταδικάστηκε πρόσφατα για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας κοντά στην περιοχή όπου ζούσε η γυναίκα από την Ιρλανδία το 2005.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ