ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνικό περιοδικό προκαλεί την κατακραυγή των χρηστών του Twitter

Πολωνικό περιοδικό προκαλεί την κατακραυγή των χρηστών του Twitter
Twitter

Πολωνικό περιοδικό κυκλοφόρησε με ένα αμφιλεγόμενο εξώφυλλο που δείχνει μια λευκή γυναίκα να δέχεται επίθεση από τρία ζευγάρια ανδρικά μελαμψά χέρια υπό τον τίτλο «Ο Ισλαμικός βιασμός της Ευρώπης».

Το εξώφυλλο του εβδομαδιαίου wSieci (το Δίκτυο), πολιτικού συντηρητικού περιοδικού με μεγάλες πωλήσεις, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα με κάποιους από τους χρήστες του Twitter να το συγκρίνουν με την ναζιστική προπαγάνδα.

Το εξώφυλλο απεικονίζει μια ξανθιά γυναίκα ντυμένη με την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανδρικά χέρια τραβούν τα μαλλιά και τα χέρια της και καθίσταται φανερό πως επιχειρούν να σκίσουν την σημαία. Ο τίτλος υπόσχεται στον αναγνώστη «μια έρευνα για τα στοιχεία που τα Μέσα και η ελίτ των Βρυξελλών αποκρύπτουν από τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το άρθρο αναφέρει τους βιασμούς και τις σεξουαλικές επιθέσεις εκατοντάδων γυναικών στην Κολωνία της Γερμανίας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Οι περισσότεροι συλληφθέντες ήταν μετανάστες από την Βόρεια Αφρική.

«Οι άνθρωποι της παλιάς Ευρώπης μετά από τα γεγονότα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, συνειδητοποίησαν με επώδυνο τρόπο τα προβλήματα που προκύπτουν από την μαζική εισροή μεταναστών,» αναφέρει στο άρθρο της η συντάκτρια, Aleksandra Rybińska.

«Οι πρώτες ενδείξεις ότι τα πράγματα παίρνουν λάθος τροπή, ωστόσο υπήρχαν πολύ νωρίτερα. Όμως αγνοήθηκαν ή δεν θεωρήθηκαν τόσο σημαντικά εις το όνομα της ανοχής και της πολιτικής ορθότητας.»

Στο περιοδικό επίσης φιλοξενούνται άρθρα που φέρουν τους τίτλους «Θέλει η Ευρώπη να αυτοκτονήσει;» και «Η Κόλαση της Ευρώπης».

Η πολωνική κυβέρνηση αντιτίθεται στις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να την πείσει να δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες. Το περασμένο Νοέμβριο, η πρωθυπουργός της χώρας, Beata Szydło, απέρριψε την απόφαση της Ε.Ε. για ποσόστωση 4.500 προσφύγων, επικαλούμενη τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι από ισλαμιστές εξτρεμιστές.
«Μετά το Παρίσι, η κατάσταση έχει αλλάξει», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ