ΚΟΣΜΟΣ

Κλείνουν 1.200 καταστήματα Zara σε όλον τον κόσμο

Κλείνουν 1.200 καταστήματα Zara σε όλον τον κόσμο
AP Photo/Mark Schiefelbein

Την πρόθεσή της να κλείσει μέχρι και 1.2000 καταστήματα Zara σε όλον τον κόσμο ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία Inditex.

Ο κολοσσός επιθυμεί να δώσει έμφαση στις διαδικτυακές πωλήσεις, μετά τις αλγεινές εντυπώσεις που άφησε η εταιρεία στον τομέα αυτό κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η εταιρεία Inditex δήλωσε ότι θα «απορροφήσει» 1.000 – 1.200 κυρίως μικρότερα καταστήματα τόσο της Zara όσο και των άλλων brands που ανήκουν στην ιδιοκτησία της εταιρείας και περιλαμβάνουν τα Bershka, Pull & Bear και Massimo Dutti.

Τα λουκέτα αναμένεται να μπουν κυρίως σε καταστήματα στην Ασία και την Ευρώπη.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία επισημαίνει ότι το «ανθρώπινο δυναμικό θα παραμείνει σταθερό» καθώς στο προσωπικό θα προταθούν ρόλο σε άλλα πόστα όπως στην ενίσχυση των ηλεκτρονικών αγορών της εταιρείας.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι τα καταστήματα Zara ανέρχονται σε 7.412 και μετά την αναδιοργάνωση θα φτάσουν τα 6.700 με 6.900. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το άνοιγμα 450 νέων καταστημάτων.

Η Inditex, ένας από τους μεγαλύτερους κολοσσούς στη λιανική πώληση ενδυμάτων παγκοσμίως, έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία, με τις πωλήσεις της κατά το τρίμηνο 1 Φεβρουαρίου – 30 Απριλίου να σημειώνουν πτώση 44%.

Η Inditex, που ελέγχεται από τον ιδρυτή της, Amancio Ortega, σκοπεύει να δαπανήσει 1 δισ. ευρώ για την online πωλήσεις της έως το 2022 και άλλα 1,7 δισ. ευρώ σε καταστήματα για να τους επιτρέψει να ενσωματωθούν καλύτερα σε ιστότοπους για ταχύτερες παραδόσεις και παρακολούθηση προϊόντων σε πραγματικό χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ