ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αίρονται οι περιορισμοί στα ταξίδια στην ΕΕ από τις 15 Ιουνίου

Γερμανία: Αίρονται οι περιορισμοί στα ταξίδια στην ΕΕ από τις 15 Ιουνίου
AP PHOTO

Στις 15 Ιουνίου η Γερμανία αίρει την ταξιδιωτική οδηγία της για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις συνδεδεμένες με αυτήν και για τη Βρετανία, επαναβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, μετά τη νέα τηλεδιάσκεψη που είχε με τους ομολόγους του από δώδεκα χώρες - δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος.

Οι κανόνες υγιεινής θα πρέπει πάντως να τηρούνται συνεχώς από κάθε ταξιδιώτη, τόνισε ο κ. Μάας και επανέλαβε ότι η ευθύνη για ένα ταξίδι βαρύνει τον καθένα μας. «Απολαύστε τις καλοκαιρινές διακοπές σας, αλλά απολαύστε τες με προσοχή και με υπευθυνότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μάας εξήγησε ακόμη ότι η άρση των περιορισμών και των εσωτερικών συνοριακών ελέγχων για ταξίδια αναψυχής κατέστη και πάλι εφικτή «χάρη στην επιτυχία μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας» και επισήμανε ότι η Ευρώπη είναι σήμερα σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από μερικές εβδομάδες. «Πληρώσαμε για αυτή την επιτυχία υψηλό τίμημα. Και για αυτό δεν θα πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο αυτή την δύσκολα κατακτηθείσα επιτυχία», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, η οποία περιλαμβάνεται στις χώρες για τις οποίες η ισχύς της γερμανικής ταξιδιωτικής οδηγίας παρατάθηκε έως τις 31 Αυγούστου, ο κ. Μάας διευκρίνισε ότι διεξάγονται συνομιλίες με κάθε χώρα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις (αριθμός κρουσμάτων, κατάσταση υγειονομικού συστήματος, αξιοπιστία ενημέρωσης από την κυβέρνηση) ώστε η οδηγία να αρθεί ενδεχομένως νωρίτερα από το τέλος Αυγούστου, «εφόσον κάτι τέτοιο μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ