ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Τουλάχιστον ένας νεκρός - Κατέρρευσαν σπίτια

Σεισμός στην Τουρκία: Τουλάχιστον ένας νεκρός - Κατέρρευσαν σπίτια
Twitter/ @yusufislereng1

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Κυριακή, στην επαρχία Μπίνγκολ της ανατολικής Τουρκίας, έχει προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό εννέα ακόμα ατόμων. 

Σύμφωνα με τούρκικα ΜΜΕ, σε δύο χωριά έχουν καταρρεύσει δέκα σπίτια και σε τέσσερα χωριά συνολικά, έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν απεγκλωβίσει επτά άτομα, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των εγκλωβισμένων.

Σε μήνυμά του ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον νεκρό και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Λόγω του μικρού εστιακού βάθους, που υπολογίζεται στα πέντε χιλιόμετρα, ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και τη Μαύρη Θάλασσα.

Η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτακτης Ανάγκης (AFAD) της χώρας ανακοίνωσε ότι ο σεισμός έπληξε την περιοχή Καρλιόβα της ανατολικής επαρχίας Μπινγκέλ, στις 5.24 μ.μ. τοπική ώρα.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε μέσω του προσωπικού του λογαρισμού στο Twitter ότι ένα στρατιωτικό παρατηρητήριο κατέρρευσε, με αποτέλεσμα ένα άτομο να παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ