ΚΟΣΜΟΣ

Φρικτό έγκλημα με θύμα 5χρονη με αλφισμό

Φρικτό έγκλημα με θύμα 5χρονη με αλφισμό
Spencer Platt/Getty Images/Ideal Images

Ένα κοριτσάκι 5 ετών που έπασχε από αλφισμό δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε στην επαρχία του Κιρούντο, στο βορειοανατολικό Μπουρούντι.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια που διαπράττεται στη χώρα ένα τέτοιο έγκλημα που συνήθως συνδέεται με τελετές «μαγείας», σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ.

«Μια ομάδα ενόπλων επιτέθηκε την Τετάρτη, γύρω στη 1 τα ξημερώματα, στο σπίτι του κοριτσιού. Χτύπησαν τους γονείς και απήγαγαν το παιδί», είπε η Μαρί-Κλοντίν Χασαζίνκα, η επικεφαλής της κοινότητας Μπουσόνι.

Οι γονείς φώναξαν τους γείτονές τους και όλοι μαζί κυνήγησαν τους δράστες όμως το μόνο που βρήκαν ήταν το διαμελισμένο πτώμα της 5χρονης. Οι δράστες, σύμφωνα με τη Χασαζίνκα, είχαν πάρει το ένα από τα χέρια του παιδιού.

Το κοριτσάκι ήταν ο 19ος ασθενής με αλφισμό που δολοφονείται στο Μπουρούντι από τον Αύγουστο του 2008. Τον Μάιο του 2012 άγνωστοι απήγαγαν και σκότωσαν μια έφηβη σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Μπουζουμπούρα.

Οι αστυνομικές Αρχές της χώρας είχαν βάλει τέλος σε μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των αλφικών μετά τη σύλληψη, το 2009, δέκα προσώπων που καταδικάστηκαν για δολοφονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας. Όλοι τους όμως απέδρασαν τον Δεκέμβριο του 2011.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, τα άκρα των αλφικών πωλούνται κυρίως στη γειτονική Τανζανία για να γίνουν φυλαχτά που υποτίθεται ότι φέρνουν πλούτη ή εκλογική επιτυχία στους κατόχους τους.

Οι πάσχοντες από αλφισμό φέρουν μια γενετική μετάλλαξη που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη χρωστικής στο δέρμα, τα μαλλιά και τα μάτια. Λόγω της ασθένειάς τους πέφτουν θύματα διακρίσεων σε πολλές περιοχές της Αφρικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ