Αμερικανικό μαχητικό F-15 κατέπεσε στη Βόρεια Θάλασσα - Νεκρός ο πιλότος
Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους F-15 που συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας στη Βόρεια Θάλασσα, στα ανοιχτά της βορειοανατολικής Αγγλίας κατά τη διάρκεια μιας «εκπαιδευτικής αποστολής ρουτίνας».
Η άτρακτος του αεροσκάφους εντοπίστηκε από την ακτοφυλακή το απόγευμα.
Το αεροσκάφος υπέστη βλάβη και συνετρίβη στις 9:40 τοπική ώρα (11:40 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό.
«Τη στιγμή του ατυχήματος, το αεροσκάφος βρισκόταν σε εκπαιδευτική αποστολή ρουτίνας με έναν πιλότο επί του αεροσκάφους» τόνισε η αρχική ανακοίνωση.
«Η αιτία της συντριβής παραμένουν άγνωστες σε αυτό το στάδιο».
Το μαχητικό, ένα F-15C Eagle, της 48ης Πτέρυγας Μάχης, βρισκόταν στη βρετανική βάση στο Λέικνχελθ στο Σάφολκ στην ανατολική Αγγλία, τη μεγαλύτερη βάση της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Βρετανία.
Τον Οκτώβριο του 2015, ένα F-18 της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας από την ίδια αεροπορική βάση συνετρίβη σε μια κοντινή αγροτική περιοχή, με αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου.
Ένα χρόνο νωρίτερα, ένα F-15 είχε συντριβεί σε ένα αγρό στην ανατολική Αγγλία, χωρίς θύματα.
SPONSORED
ΕΟΠΥΥ: Η καταγγελία που «έκαψε» τον φυσικοθεραπευτή - Δήλωνε 500 παραπεμπτικά την ημέρα με όριο...40
12:14
Συνελήφθη ο δράστης που μαχαίρωσε δύο φορές 35χρονο στην Αχαΐα
12:07
Στους δρόμους ξανά οι αγρότες των Σερρών με τα τρακτέρ - Μπλόκο από την ΕΛ.ΑΣ.
11:50
Μαλδίβες: Μητέρα και κόρη, ερευνητές και ο εκπαιδευτής τους τα θύματα της τραγωδίας
11:41