ΚΟΣΜΟΣ

Μικρή Μαντλίν: Διαψεύδουν ότι έλαβαν επιστολή από τον Γερμανό εισαγγελέα οι γονείς

Μικρή Μαντλίν: Διαψεύδουν ότι έλαβαν επιστολή από τον Γερμανό εισαγγελέα οι γονείς
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/LUIS FORRA

Διαψεύδουν οι γονείς της μικρής Μαντλίν ότι έλαβαν επιστολή από Γερμανούς εισαγγελείς πως «το παιδί είναι νεκρό».

Δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου έγραφαν πως εισαγγελείς με επικεφαλής τον Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, συνέταξαν γράμμα στην οικογένεια Μακάν, ενημερώνοντάς τη ότι οι γερμανική αστυνομία έχει αδιάσειστα στοιχεία στη διάθεσή της που «μαρτυρούν» ότι ο Κρίστιαν Μπρούκνερ σκότωσε την κόρη τους.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της βρετανικής ταμπλόιντ Daily Mail, ανέφεραν πως ο Γερμανός εισαγγελέας έγραψε ότι η γερμανική αστυνομία έχει στη διάθεσή της αδιάσειστα στοιχεία ότι ο ύποπτος έχει σκοτώσει τη Μαντλίν.

Ωστόσο, η οικογένεια Μακάν διαψεύδει πως έλαβε τέτοιο γράμμα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «ειδήσεις που αναφέρουν ότι λάβαμε επιστολή από τις γερμανικές Αρχές, η οποία έλεγε ότι υπάρχουν αποδείξεις ή στοιχεία ότι η Μαντλίν είναι νεκρή, είναι ψευδείς».

Οι επανεκτιμήσεις του εισαγγελέα

Υπενθυμίζεται ότι ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς αρχικά είχε δηλώσει ότι η μικρή Μαντλίν πιθανώς να είναι νεκρή. Έπειτα, έκανε μία στροφή 180 μοιρών, λέγοντας πως ίσως να είναι ζωντανή.

Ο Βόλτερς, μία εβδομάδα μετά την αρχική του εκτίμηση, υποστήριξε πως η μικρή Μαντλίν «ίσως είναι ακόμη ζωντανή».

Ειδικότερα, ο Γερμανός εισαγγελέας αποκάλυψε στη Mirror ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να «δείχνουν» ότι η Μαντλίν είναι νεκρή.

Όσον αφορά στη «στροφή» που έκανε, καθώς είχε δηλώσει πως ο Γερμανός παιδόφιλος Κρίστιαν Μπρούκνερ τη σκότωσε, ο κ. Βόλτερς ανέφερε ότι «ήταν μόνο μία προσωπική άποψη και εικασία».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η γνώμη του προέκυψε με βάση στοιχεία προηγούμενων υποθέσεων απαγωγής που έχει αναλάβει ανά τα χρόνια.

Η νέα του δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις από τον στενό κύκλο της οικογένειας Μακάν.

«Από την αρχή είπαν ότι εξετάζουν την υπόθεση ως ανθρωποκτονία. Δεν θα έπρεπε να τα λένε αυτά εάν δεν είναι σίγουροι» ανέφερε συγκεκριμένα φίλος της οικογένειας.

Ποιος είναι ο Κρίστιαν Μπρούκνερ

Όπως αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο 43χρονος, παιδόφιλος και έμπορος ναρκωτικών, είχε ομολογήσει σε έναν φίλο του την απαγωγή του παιδιού σε ένα μπαρ το 2017, στην 10η επέτειο από την απαγωγή της, όταν είδε την εικόνα της στην τηλεόραση σε ένα αφιέρωμα της γερμανικής τηλεόρασης.

Ο 43χρονος, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, δεν έχει ηθικούς φραγμούς και έχει ήδη καταδικαστεί και για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον μικρών κοριτσιών. Ο Μπρίκνερ γεννήθηκε το 1976 στην Γερμανία και στα 18 του μετακόμισε στην Πορτογαλία. Έχει ήδη καταδικαστεί δυο φορές για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον μικρών κοριτσιών και επίσης είχε ρημάξει ξενοδοχεία και εξοχικές κατοικίες στην Πράϊα Ντα Λουζ.

Οι γερμανικές αρχές θεωρούν ότι ο Μπρίκνερ όχι μόνο απήγαγε αλλά και δολοφόνησε την μικρή Μαντλίν λίγο μετά αφού την πήρε από το κρεβατάκι της στην Πράϊα Ντα Λουζ. Την έβαλε στο τροχόσπιτο στο οποίο έμενε και από εκεί και πέρα το μικρό παιδί αγνοείται. Σύμφωνα πάντως με το Sky News στο τροχόσπιτο το οποίο ο φερόμενος ως δράστης έστειλε πίσω στην Γερμανία, δεν έχει βρεθεί DNA της μικρής Μαντλίν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ