ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικό θάνατο βρήκε 16χρονη Γαλλίδα ανερχόμενο αστέρι της ολυμπιακής αναρρίχησης

Τραγικό θάνατο βρήκε 16χρονη Γαλλίδα ανερχόμενο αστέρι της ολυμπιακής αναρρίχησης
AP Photo

Τραγικό θάνατο βρήκε η 16χρονη Γαλλίδα αναρριχήτρια Λούσι Ντουαντί, η οποία έπεσε από γκρεμό 150 μέτρων στις Γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γαλλικής Ορειβατικής και Αναρριχητικής Ομοσπονδίας (FEME).

Η Ντουαντί ήταν το ανερχόμενο αστέρι της ολυμπιακής αναρρίχησης της χώρας της και ήταν πολλά υποσχόμενη, σύμφωνα με την ομάδα της. Η 16χρονη πρωταθλήτρια στους αγώνες εφήβων έπεσε από ύψος 150 μέτρων, ενώ εκείνη και μια ομάδα φίλων της περνούσαν από ένα δύσκολο μονοπάτι, ανεπαρκώς εξοπλισμένοι.

Σύμφωνα με την Guardian, η ίδια κατευθυνόταν σε ένα ανεξερεύνητο τμήμα του γκρεμού όταν γλίστρησε και έπεσε. Η σορός της ανασύρθηκε από ομάδα διάσωσης ενώ διεξάγεται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου της.

«Η Λούσι ήταν μια πολλά υποσχόμενη νεαρή αθλήτρια στη γαλλική ομάδα αναρρίχησης. Λαμπρή στους αγώνες» ανέφερε στην ιστοσελίδα της η FFME, συμπληρώνοντας: «Τα φρικτά αυτά νέα έπληξαν τους συναθλητές, τους προπονητές και την ομάδα της σκληρά. Όμως τώρα θρηνεί ολόκληρη η ομοσπονδία».

Η Ντουαντί θεωρείτο ένα από τα αστέρια που θα ξεχώριζαν στους Ολυμπιακούς του 2021 στο Τόκιο, αφού οι φετινοί ακυρώθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Η γαλλική Ορειβατική Ομοσπονδία αναφέρθηκε στα αθλητικά επιτεύγματά της - όπως την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης Νέων, το 2019 στην Ιταλία και την πέμπτη θέση στην πρώτη της εμφάνιση στη μεγαλύτερη κατηγορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης στο Βέιλ του Κολοράντο, επίσης πέρυσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ