ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Σεσημασμένος παιδεραστής δίδασκε για χρόνια σε σχολεία

Γαλλία: Σεσημασμένος παιδεραστής δίδασκε για χρόνια σε σχολεία
REUTERS

Ένας καθηγητής που διδάσκει σε λύκειο στην περιοχή του Παρισιού, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανηλίκου κάτω των 15 ετών, είχε ήδη καταδικαστεί για παιδεραστία στη Βρετανία το 2006, ανακοίνωσε απόψε η υπουργός Παιδείας της Γαλλίας.

Παρά την καταδίκη του αυτή, ο καθηγητής συνέχισε να ασκεί το λειτούργημά του στη Γαλλία, τόνισε η υπουργός Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, η οποία χαρακτήρισε "απαράδεκτο" το γεγονός, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

"Η Εθνική Εκπαιδευτική Επιθεώρηση ευθύνεται αυτή τη φορά επειδή είχε ενημερωθεί. Δεν έπρεπε να επιτρέψει σε αυτόν τον κύριο να έρχεται σε επαφή με παιδιά", τόνισε η υπουργός η οποία έχει διατάξει διοικητική έρευνα και προειδοποίησε ότι "θα επιβάλλει κυρώσεις" στους υπευθύνους.

"Μόλις το πληροφορηθήκαμε τον θέσαμε σε διαθεσιμότητα. Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι οι μαθητές του έπεσαν θύματα της συμπεριφοράς του", πρόσθεσε.

Ο καθηγητής μαθηματικών είχε καταδικαστεί το 2006 στη Βρετανία σε φυλάκιση 15 μηνών για "σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικο με τον οποίο διατηρούσε σχέση εμπιστοσύνης" και για "ηδονοβλεψία". Η καταδίκη αυτή είχε συμπεριληφθεί στον επαγγελματικό φάκελό του. Αφού εξέτισε την ποινή του επέστρεψε στη Γαλλία όπου του επιτράπηκε να ασκεί και πάλι το επάγγελμά του, συνέχισε η Βαλό-Μπελκασέμ.

Ο καθηγητής κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο κάτω των 15 ετών και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και έχει ήδη προφυλακιστεί. Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του χάρη σε ένα κινητό τηλέφωνο που του έκλεψαν κάποιοι νέοι, το οποίο περιείχε φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ