ΚΟΣΜΟΣ

Μικρή Μαντλίν: «Όχι» της πορτογαλικής αστυνομίας σε αίτημα επανεξέτασης δείγματος DNA

Μικρή Μαντλίν: «Όχι» της πορτογαλικής αστυνομίας σε αίτημα επανεξέτασης δείγματος DNA
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/REAL MADRID TV / HANDOUT

Επανεξέταση του σάλιου που φαίνεται πως είχε εντοπιστεί στην κουβέρτα της μικρής Μαντλίν ζητούν οι γερμανικές Αρχές.

Το δείγμα προέρχεται από την κουβέρτα της Μαντλίν, η οποία είχε βρεθεί στο κρεβάτι που κοιμόταν όσο έμενε με την οικογένειά της στο δωμάτιο στην Πράια ντα Λουζ το 2007.

Τα τεστ που πραγματοποίησαν οι πορτογαλικές Αρχές έδειξαν ότι το DNA που βρέθηκε στο δείγμα του σάλιου δεν σχετίζεται με τον Γερμανό παιδόφιλο, Κρίστιαν Μπρούκνερ, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας υπόπτων για την απαγωγή της Μαντλίν Μακάν.

Ωστόσο, οι ερευνητές στη Γερμανία ζητούν να λάβουν το δείγμα και να διεξάγουν τα δικά τους τεστ, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «στοιχείο ζωτικής σημασίας», όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα του Sky News.

«Όχι» από την πορτογαλική αστυνομία

Η πορτογαλική αστυνομία, όμως, αρνείται να αποστείλει το δείγμα εξαιτίας των προσφάτων δηλώσεων του Γερμανού εισαγγελέα, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς.

Ο Βόλτερς την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε ότι οι Αρχές στην Πορτογαλία θεωρούν τους γονείς της Μαντλίν υπεύθυνους για την εξαφάνιση της κόρης τους. Βέβαια, σημειώνεται πως η πορτογαλική αστυνομία τους αφαίρεσε από τη λίστα των υπόπτων το 2008.

Αρνείται να μιλήσει ο Γερμανός παιδόφιλος

Ο Γερμανός, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την απαγωγή και τη δολοφονία της μικρής Μάντλιν, αρνείται να μιλήσει για την υπόθεση, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι του.

«Ο Κρίστιαν Μπ. δεν κάνει δηλώσεις για την υπόθεση επί του παρόντος και σας ζητούμε να καταλάβετε ότι ως δικηγόροι υπεράσπισής του δεν θα κάνουμε ούτε εμείς», έχει πει ο Φρίντριχ Φίλσερ στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

brueckener copy copy


Ο 43χρονος ύποπτος / Πηγή: World News Today

Ο ύποπτος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και για άλλα σεξουαλικά εγκλήματα περιλαμβανομένης της παιδικής κακοποίησης και του βιασμού παιδιών.

Ποιος είναι ο Κρίστιαν Μπρούκνερ

Όπως αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο 43χρονος, παιδόφιλος και έμπορος ναρκωτικών, είχε ομολογήσει σε έναν φίλο του την απαγωγή του παιδιού σε ένα μπαρ το 2017, στην 10η επέτειο από την απαγωγή της, όταν είδε την εικόνα της στην τηλεόραση σε ένα αφιέρωμα της γερμανικής τηλεόρασης.

Ο 43χρονος, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, δεν έχει ηθικούς φραγμούς και έχει ήδη καταδικαστεί και για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον μικρών κοριτσιών. Ο Μπρίκνερ γεννήθηκε το 1976 στην Γερμανία και στα 18 του μετακόμισε στην Πορτογαλία. Έχει ήδη καταδικαστεί δυο φορές για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον μικρών κοριτσιών και επίσης είχε ρημάξει ξενοδοχεία και εξοχικές κατοικίες στην Πράϊα Ντα Λουζ.

Οι γερμανικές αρχές θεωρούν ότι ο Μπρίκνερ όχι μόνο απήγαγε αλλά και δολοφόνησε την μικρή Μαντλίν λίγο μετά αφού την πήρε από το κρεβατάκι της στην Πράϊα Ντα Λουζ. Την έβαλε στο τροχόσπιτο στο οποίο έμενε και από εκεί και πέρα το μικρό παιδί αγνοείται. Σύμφωνα πάντως με το Sky News στο τροχόσπιτο το οποίο ο φερόμενος ως δράστης έστειλε πίσω στην Γερμανία, δεν έχει βρεθεί DNA της μικρής Μαντλίν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ