ΚΟΣΜΟΣ

Ρεκόρ αιτήσεων στη NASA για τη θέση του αστροναύτη

Ρεκόρ αιτήσεων στη NASA για τη θέση του αστροναύτη
Αστροναύτης NASA

Το όνειρο όλο και περισσοτέρων Αμερικανών, είναι να ταξιδέψουν στο Διάστημα. Η NASA ανακοίνωσε ότι έχει δεχτεί 18.300 αιτήσεις από ανθρώπους που θέλουν να μπουν στη νέα φουρνιά αστροναυτών, το 2017.

Ο αριθμός έχει τριπλασιαστεί από το 2012 όταν η διαστημική υπηρεσία αναζητούσε νέα άτομα, και ξεπέρασε το ρεκόρ αιτήσεων των 8.000 που είχε δεχτεί η NASA το 1978, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η NASA στη δημοσιότητα.

Ασφαλώς η διαστημική υπηρεσία δεν μπορεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρο όλων αυτών των ανθρώπων. Συνήθως επιλέγονται 8-14 άτομα, έπειτα από μια 18μηνη διαδικασία, ως υποψήφιοι αστροναύτες.

Επισήμως, τα προσόντα που οφείλουν να έχουν οι ενδιαφερόμενοι είναι να έχουν πτυχίο σε κάποιον από τους τομείς της φυσικής, της βιολογίας, των μαθηματικών, της μηχανολογίας και τριετή επαγγελματική εμπειρία στους τομείς αυτούς ή 1.000 ώρες πτήσεων ως πιλότοι.

Από τη στιγμή της επιλογής ακολουθεί μία πολύ σκληρή εκπαίδευση πάνω σε διαστημικά συστήματα σκαφών και περπάτημα στο Διάστημα. Εκτός αυτών, πρέπει να περάσουν την πιστοποίηση PADI, να ολοκληρώσουν στρατιωτική εκπαίδευση επιβίωσης στο νερό και να υπομείνουν ατελείωτες ώρες μαθημάτων στην τάξη, προτού μπει σε προσομοιωτή πτήσης. Το 2017 αναμένεται η ανακοίνωση για τη νέα τάξη αστροναυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ