ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στη Μινεάπολη: Ένας νεκρός, 11 τραυματίες

Πυροβολισμοί στη Μινεάπολη: Ένας νεκρός, 11 τραυματίες
Φωτογραφία αρχείου AP Photo

Μπαράζ πυροβολισμών στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, όπου στα τέλη του περασμένου μήνα έχασε τη ζωή του ο Τζορτζ Φλόιντ, με την αστυνομία να κάνει επισήμως λόγο για έναν νεκρό και 11 τραυματίες.  

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του κατά τους πυροβολισμούς ενώ ακόμη 11 είναι τραυματίες, χωρίς ωστόσο να απειλείται η ζωή τους.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι πρώτοι πυροβολισμοί ακούστηκαν περίπου στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα. Λίγο μετά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία συνέστησε αρχικά στους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Το όνομα και η ηλικία του θύματος δεν είναι προς το παρόν γνωστά.

Το σκηνικό των νέων επεισοδίων βρίσκεται περίπου πέντε χιλιόμετρα από το εμπορικό κέντρο της πόλης, το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες αποτελεί σκηνικών αντιρατσιστικών διαδηλώσεων στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ, του άοπλου μαύρου Αμερικανού που στις 25 Μαΐου πέθανε από ασφυξία ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κατοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πώς ξεκίνησε το συμβάν. Όπως αναφέρει το Associated Press, στην περιοχή υπάρχουν αρκετά μπαρ και εστιατόρια, τα οποία από την 1η Ιουνίου λειτουργούν υπό περιορισμούς εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ