Κορωνοϊός: Άρση περιορισμών ανακοινώνει εντός της εβδομάδας η Βρετανία
Η Βρετανία θα ανακοινώσει το σχέδιο για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.
Αυτό αφορά και πιθανή χαλάρωση του μέτρου της κοινωνικής αποστασιοποίησης με την τήρηση απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των πολιτών που θα επιτρέψει έτσι σε πολλές επιχειρήσεις να ανοίξουν και πάλι στις αρχές Ιουλίου.
Πολλοί εργοδότες, ειδικά στον κλάδο της φιλοξενίας και της αναψυχής, έχουν δηλώσει ότι το μέτρο που υποχρεώνει τους πολίτες να κρατούν μεταξύ τους απόσταση δύο μέτρων θα τους εμποδίσει να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.
«Θα ανακοινώσουμε ένα ακόμη βήμα του σχεδίου. Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε ώστε να άρουμε κάποιους περιορισμούς του lockdown στις αρχές Ιουλίου, περιλαμβανομένης της 4ης Ιουλίου», δήλωσε ο υπουργός.
Ερωτηθείς αν το μέτρο της υποχρεωτικής τήρησης της απόστασης δύο μέτρων θα τροποποιηθεί βάσει των σχεδίων που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός απάντησε: «Ελπίζω να μπορέσουμε».
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιθανό οι πολίτες να πρέπει να δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία προτού επισκεφθούν μια παμπ ή ένα εστιατόριο.
«Σαφώς και δεν το αποκλείω», σχολίασε.
Την Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις«Νταντάδες της Γειτονιάς» - Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ
02:00
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΣΤΟ CNN GREECE: «Ήταν ένα είδους σοκ για την επιστημονική κοινότητα»: Το ατύχημα Τσερνόμπιλ και το μέλλον της πυρηνικής ενέργειας
01:15
Youth Pass: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το voucher των 150 ευρώ - Μέχρι πότε οι αιτήσεις
01:00
Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων: Πώς θα κερδίσετε έκπτωση φόρου
00:30