ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Η Γερμανία σχεδιάζει τοπικά lockdown λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Η Γερμανία σχεδιάζει τοπικά lockdown λόγω αυξημένων κρουσμάτων
ASSOCIATED PRESS

Προβληματισμό προκαλεί στις γερμανικές υγειονομικές αρχές η αύξηση του δείκτη αναπαραγωγής νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στο 1,79, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) για τη Δημόσια Υγεία, γεγονός που καταδεικνύει ότι η χώρα απέχει πολύ από το επίπεδο μακροπρόθεσμου ελέγχου του Covid 19.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται τις μετρήσεις του RKI, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε την Κυριακή κατά 687 επί συνόλου 189.822 κρουσμάτων.

Στην πόλη Γκέτινγκεν, σε μια περιοχή όπου περίπου 700 άτομα είχαν τεθεί σε καραντίνα, ξέσπασαν ταραχές, ανάμεσε σε άτομα που ήθελαν να «σπάσουν» το lockdown και δυνάμεις της τοπικής αστυνομίας.

«Περίπου 200 άτομα επιχείρησαν να βγουν έξω, αλλά 500 ακόμη συμμορφώθηκαν με τους κανόνες της καραντίνας», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Γκέτινγκεν.

Από τα επεισόδια, οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν από επιθέσεις που δέχτηκαν με μπουκάλια, φωτοβολίδες και μεταλλικές ράβδους.

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία εξανάγκασαν 6.500 υπαλλήλους και τις οικογένειές τους να μπουν σε καραντίνα, μετά και την ανίχνευση περισσότερων από 1.000 κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων.

Ο κυβερνήτης του κρατιδίου, Άρμιν Λάσετ, κάλεσε αξιωματούχους από τις προξενικές αρχές της Πολωνίας, της Βουλγαρίας και Ρουμανίας να κινητοποιήσουν μεταφραστές, με σκοπό να πείσουν τους εργάτες στο τοπικό εργοστάσιο να συμμορφωθούν με την καραντίνα.

«Υπάρχουν 1.300 ιδιοκτησίες, όπου ζει το προσωπικό με τις οικογένειές τους κι όπου χρειάζεται να παρακολουθήσουμε τους κανόνες της καραντίνας», δήλωσε ο Λάσετ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την Κυριακή

«Πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο ότι εάν μολυνθούν [από τον κορωνοϊό] δεν θα πρέπει να προσπαθήσουν να επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Η καλύτερη πιθανότητα γι’ αυτούς είναι να παραμείνουν στη Γερμανία, όπου θα έχουν τις καλύτερες συνθήκες περίθαλψης», κατέληξε ο κυβερνήτης της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ