ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Γλακώβη: Επίθεση με μαχαίρι - Πληροφορίες για τρεις νεκρούς

Συναγερμός στη Γλακώβη: Επίθεση με μαχαίρι - Πληροφορίες για τρεις νεκρούς
SKY via AP

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γλασκώβη καθώς υπάρχουν αναφορές για επίθεση με μαχαίρι σε κλιμακοστάσιο ξενοδοχείου, με το BBC να μεταδίδει πως τρία άτομα θεωρούνται νεκρά

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε περιστατικό στη Γλασκώβη της Σκωτίας, δήλωσε νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας στο Sky News, αφού η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι είχε αποκλειστεί ένας από τους δρόμους της πόλης.

Η αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε ανθρώπους με αίματα και ένοπλους αστυνομικούς στο σημείο, γύρω στις 15:15 ώρα Ελλάδας.

«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή περιστατικό στη Γουέστ Τζορτζ Στριτ στη Γλασκώβη», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Ο δρόμος έχει αποκλειστεί και οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν αυτή τη στιγμή την περιοχή», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, όπου προστίθεται ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή και δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία έχει εξολοθρεύσει τον δράστη ενώ από το περιστατικό έχει τραυματιστεί και ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

Σε μήνυμά του στο twitter ο Βρετανόα πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εκφράζει τη θλίψη του για το συμβάν και τη συμπαράστασή του στα θύματα και στις οικογένειές τους.

Επίσης σε μήνυμά της η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, χαρακτηρίζει το περιστατικό φρικτό και στρέφει τις σκέψεις της προς όσους ενεπλάκησαν, ενώ επισημαίνει ότι ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, κάνει λόγο για «βαθιά ανησυχητικά νέα» από τη Γλασκώβη, ζητά από τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας και εκφράζει την στήριξή της στις υπηρεσίες αντιμετώπισης του έκτακτου περιστατικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ