ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Τα push-ups του Τζόνσον ενόψει ανακοινώσεων του νέου οικονομικού σχεδίου

Βρετανία: Τα push-ups του Τζόνσον ενόψει ανακοινώσεων του νέου οικονομικού σχεδίου
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Frank Augstein, pool

Συνέντευξη στην Mail on Sunday παραχώρησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, στην οποία υποσχέθηκε «ενέσεις» δεκάδων δισεκατομμυρίων στην οικονομία της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού

Μιλώντας στην κυριακάτικη έκδοση της Daily Mail για το «Project Speed» που θα ανακοινώσει την Τρίτη, έκανε λόγο για ένα «δυναμικό σχέδιο» όχι μόνο για τις υποδομές και τις επενδύσεις, που θα εξασφαλίσει ένα περιβάλλον αυτοπεποίθησης για τους νέους που αναζητούν θέση στην αγορά εργασίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για κρατικές επενδύσεις στον τομέα των υποδομών με βασικούς άξονες τα νοσοκομεία, την οδοποιία, τις κατοικίες για νέους αγοραστές, τα αεροδρόμια και τα σχολεία. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται σχέδια για 40 νέα νοσοκομεία, 10.000 επιπλέον χώρους κράτησης και ένα πρόγραμμα ανοικοδόμησης σχολείων.

Αναφερόμενος στο στίγμα της οικονομικής του πολιτικής, δήλωσε πως η πολιτική της λιτότητας που επέβαλαν οι κυβερνήσεις των Συντηρητικών από το 2010 μέχρι σήμερα έχει τελειώσει. Περιγράφοντας την κρίση του κορωνοϊού ως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισε η χώρα τα τελευταία 75 χρόνια, ο κ. Τζόνσον δήλωσε:

«Η κυβέρνηση έχει κάνει κάποια πράγματα σωστά, αλλά το σημαντικότερο πράγμα από όλα ήταν ότι οι πολίτες έπραξαν σωστά».

Σε ό,τι αφορά τη δική του περιπέτεια υγείας λόγω του νέου κορωνοϊού και θέλοντας να δείξει ότι πλέον είναι καλά, δεν δίσταστε να φωτογραφηθεί στο πάτωμα της Ντάουνιγκ Στριτ κάνοντας push-ups με το κουστούμι του.

«Είμαι περδίκι τώρα... Η χώρα θα κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός και εγώ σίγουρα σφύζω από ζωντάνια. Ποτέ δεν είχα αισθανθεί καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ