ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ιταλία: Απώλειες δισ. ευρώ λόγω «απουσίας» Αμερικανών τουριστών

Κορωνοϊός - Ιταλία: Απώλειες δισ. ευρώ λόγω «απουσίας» Αμερικανών τουριστών
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Alessandra Tarantino

Στο ενδεχόμενο τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορέψουν την είσοδο επισκεπτών από τις ΗΠΑ λόγω της έξαρσης του νέου κορωνοϊού στη χώρα, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση αγροτών της Ιταλίας «Coldiretti» εκτιμά ότι οι απώλειες για την ιταλική οικονομία θα είναι ύψους 1,8 δισεκατομμυρίου ευρώ

«Οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ είναι οι τουρίστες, εκτός Ευρώπης, που εκτιμούν περισσότερο την Ιταλία, με 12,4 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις το καλοκαίρι», σύμφωνα με τα δεδομένα της Τράπεζας της Ιταλίας (Bankitalia) του τρίτου τριμήνου του 2019, τα οποία επικαλείται η Coldiretti.

Η απουσία τους αυτό το καλοκαίρι θα μεταφραστεί με «απώλειες ύψους 1,8 δισεκατομμυρίου ευρώ για τον τουρισμό Made in Italy», υπογραμμίζει η συνδικαλιστική ένωση σε ένα δελτίο τύπου.

Στη ζημία αυτή προστίθενται οι απώλειες από τους ταξιδιώτες από τη Ρωσία «που δεν σταμάτησαν να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, την ώρα που οι ενδείξεις είναι ασθενείς από τη Γερμανία και τη Βόρεια Ευρώπη παρά το άνοιγμα των (διευρωπαϊκών) συνόρων εδώ και 15 ημέρες», τονίζει το συνδικάτο Coldiretti.

Σύμφωνα με την Coldiretti, η απουσία ξένων τουριστών δεν θα αποζημιωθεί από τον εσωτερικό τουρισμό, δεδομένου ότι μονάχα 34 εκατομμύρια Ιταλοί αποφάσισαν να πάνε διακοπές για λίγες ημέρες αυτό το καλοκαίρι, ένας αριθμός μικρότερος κατά 13% σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο.

Εντούτοις, η συνδικαλιστική ένωση υπογραμμίζει ότι η Ιταλία είναι φέτος ο προορισμός που θα προτιμήσει για τις διακοπές του το 93% των Ιταλών, έναντι 86% τον περασμένο χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ