ΚΟΣΜΟΣ

Υπάλληλος των Starbucks έκανε παρατήρηση σε πελάτισσα χωρίς μάσκα και... άλλαξε η ζωή του

Υπάλληλος των Starbucks έκανε παρατήρηση σε πελάτισσα χωρίς μάσκα και... άλλαξε η ζωή του
CNNi

Ο Λένεν Γκουτιέρεζ, 24, υπάλληλος σε κατάστημα της αλυσίδας Starbucks στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια εργαζόταν στη συνηθισμένη του βάρδια όταν τη Δευτέρα το πρωί μία γυναίκα, η οποία δεν φορούσε προστατευτική μάσκα, θέλησε να του δώσει την παραγγελία της. 

Ο 24χρονος τη ρώτησε αν διαθέτει μάσκα αλλά πριν καλά καλά προλάβει να της δείξει τις οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο για υπαλλήλους όσο και για πελάτες, η γυναίκα άρχισε να τον βρίζει χυδαία.

Έπειτα, η γυναίκα με το όνομα Άμπερ Λιν Γκιλς, τον τράβηξε μία φωτογραφία.

«Γνωρίστε τον Λένεν από τα Starbucks ο οποίος αρνήθηκε να με εξυπηρετήσει επειδή δεν φοράω μάσκα. Την επόμενη φορά θα περιμένω για την αστυνομία και θα φέρω ιατρική εξαίρεση», έγραψε η Γκιλς σε μια ανάρτηση στο Facebook, την οποία συνόδευσε με τη φωτογραφία του Γκουτιέρεζ να φοράει μάσκα και να κοιτάζει στην κάμερα.

Η Γκιλς δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του CNNi για σχόλιο.

«Όταν συνειδητοποίησα τι έγινε σκέφτηκα ‘ουάου, στ’ αλήθεια με ξεφτίλισε στο facebook’. Άρχισα να διαβάζω τα σχόλια και απλώς γελούσα με τα σχόλια των ανθρώπων».

Μια ευγενική κίνηση

Πολλοί ήταν οι χρήστες που έσπευσαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον Γκουτιέρεζ σχολιάζοντας ότι ήλπιζαν να μπορούσαν να επισκεφτούν το κατάστημα για να του αφήσουν ένα ειδικό φιλοδώρημα.

Ένας από εκείνους που συγκινήθηκαν από την ανάρτηση ήταν ο Ματ Κόουαν.

Ο 26χρονος, ο οποίος δεν γνωρίζει προσωπικά τον Γκουτιέρεζ, είπε ότι το γεγονός ότι ο μπαρίστα «έπεσε θύμα εκφοβισμού επειδή έκανε το σωστό» τον αναστάτωσε.

Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει μια σελίδα στο GoFundMe, την οποία ονόμασε «Φιλοδώρημα για τον Λένεν ο οποίος όρθωσε το ανάστημά του» δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ήθελε να προσφέρει ένα φιλοδώρημα στον υπάλληλο, να το κάνει ψηφιακά.

«Δεν σου ζητούν να κάνεις πολλά, σου ζητούν να φορέσεις μία μάσκα για την ασφάλεια τη δική σου και των άλλων», είπε ο Κόουναν στο CNNi. «Τα Starbucks σου δίνουν και άλλους τρόπους για να πάρεις καφέ αν δεν αισθάνεσαι άνετα φορώντας μάσκα».

Ο αρχικός στόχος της καμπάνιας ήταν 1.000 δολάρια, όμως λιγότερο από μία εβδομάδα αργότερα χιλιάδες άνθρωποι είχαν ανεβάσει το ποσό της δωρεάς σε σχεδόν 80.000 δολάρια.

«Ήταν ήδη συγκινητικό να μαθαίνω ότι ο Ματ, ένας άνθρωπος που δεν γνώριζα, διοργάνωσε για μένα έναν ψηφιακό έρανο. Αισθάνθηκα τιμή για την αγάπη και τη στήριξα που έλαβα όταν συγκεντρώθηκαν 1.000 δολάρια. Τώρα που το ποσό έχει ξεπεράσει τα 65.000 δολάρια δεν ξέρω πώς μπορώ να εκφράσω το πόσο ευγνώμων και ευλογημένος αισθάνομαι για αυτή την ευκαιρία που μου δόθηκε» είπε ο Γκουτιέρεζ, ο οποίος προχώρησε στο εν λόγω σχόλιο πριν το ποσό μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Ο Γκουτιέρεζ λέει ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων για να κυνηγήσει το όνειρό του να γίνει χορευτής. Θέλει επίσης να δωρίσει κάποια από τα χρήματα σε κάποιους οργανισμούς της κοινότητας του Σαν Ντιέγκο.

Καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνουν ανά τη χώρα, η συζήτηση για τον αν οι άνθρωποι πρέπει ή όχι να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους φουντώνει.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, όλοι «πρέπει να φορούν ένα κάλυμμα προσώπου όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο» προκειμένου να μειωθεί η μεταφορά και να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού, ο οποίος είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα η μετάδοση του κορωνοϊού είναι λιγότερο πιθανή σε εξωτερικούς χώρους απ' ότι σε εσωτερικούς.

A Starbucks barista received nearly $80,000 in tips after being singled out for refusing to serve a customer not wearing a mask, by Alaa Elassar, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ