ΚΟΣΜΟΣ

Nαυτικό δυστύχημα στο Μπαγκλαντές: Μέσα σε 20 δευτερόλεπτα πνίγηκαν τουλάχιστον 32 άνθρωποι

Nαυτικό δυστύχημα στο Μπαγκλαντές: Μέσα σε 20 δευτερόλεπτα πνίγηκαν τουλάχιστον 32 άνθρωποι
AP Photo/Al-emrun Garjon

Πάνω από 30 σοροί περισυνελέγησαν από ένα ποτάμι στο Μπαγκλαντές ενώ αρκετοί ακόμη άνθρωποι θεωρούνται νεκροί, μετά τη σύγκρουση δύο πλοιαρίων τη Δευτέρα. 

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ένα σκάφος με το όνομα «Πρωινό Πουλί», το οποίο μετέφερε μέχρι 60 επιβάτες βυθίστηκε μέσα σε μόλις 20 δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουσή του με το Mayur-2, ένα μεγαλύτερο πλοιάριο, στις 8:55 τοπική ώρα, στη Ντάκα.

Τη στιγμή του δυστυχήματος το μεγαλύτερο σκάφος προσπαθούσε να ρίξει την άγκυρά του σε λιμάνι του ποταμού Μπουριγκάνγκα.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας Σαχ Τζαμάλ, τουλάχιστον οχτώ γυναίκες και τρία παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς, ενώ το «Πρωινό Πουλί», βυθίστηκε αστραπιαία, μέσα σε περίπου 15-20 δευτερόλεπτα.

Ήδη 32 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα βρόμικα νερά του ποταμού ενώ συνεχίζεται το έργο της αναζήτησης των άλλων επιβαινόντων του πλοιαρίου, το οποίο υπολογίζεται ότι πλέον βρίσκεται σε βάθος είκοσι μέτρων από την επιφάνεια του ποταμού το οποίο είναι γεμάτο με μαλακή άμμο και πλαστικά σκουπίδια.

Με το τραγικό άκουσμα της είδησης πολλοί ήταν οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στις ακτές του ποταμού, οι περισσότεροι αναζητώντας τους αγαπημένους τους. Κάποιοι μάλιστα ναύλωσαν βάρκα προκειμένου να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Τετραμελής επιτροπή ανέλαβε να εξετάσει τα αίτια της σύγκρουσης.

Bangladesh boat crash kills at least 32, as ferry sinks in 20 seconds, by Abir Mahmud

ΔΗΜΟΦΙΛΗ