ΚΟΣΜΟΣ

Μικρή Μαντλίν: «Είναι νεκρή» λένε ξανά οι γερμανικές Αρχές – Τι βρέθηκε στο κρησφύγετο του υπόπτου

Μικρή Μαντλίν: «Είναι νεκρή» λένε ξανά οι γερμανικές Αρχές – Τι βρέθηκε στο κρησφύγετο του υπόπτου
Carabinieri via AP & ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/METROPOLITAN POLICE HANDOUT

«Ισχυρές αποδείξεις» ότι η μικρή Μαντλίν είναι νεκρή υποστηρίζουν πως έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελικές Αρχές στη Γερμανία.

Την ίδια ώρα, σε κρησφύγετο του βασικού υπόπτου, Κρίστιαν Μπρούκνερ, βρέθηκαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο.

«Δεν έχουμε το πτώμα ή μέλη του, αλλά έχουμε αρκετά στοιχεία για να μπορούμε να πούμε ότι ο ύποπτος σκότωσε τη Μαντλίν Μακάν» αναφέρει ο Γερμανός εισαγγελέας, Χανς Κρίστιαν Ουόλτερς, στην τηλεοπτική εκπομπή «60 Minutes».

Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχει προσδιοριστεί ποιες ακριβώς είναι αυτές οι αποδείξεις.

Όσον αφορά, όμως, όσα βρέθηκαν στο παλιό εργοστάσιο που ο Μπρούκνερ χρησιμοποιούσε ως κρυσφήγετο, ο Ουόλτερς αναφέρει ότι πρόκειται για πάνω από 8.000 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται USB και σκληροί δίσκοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα της New York Post.

Στην ερώτηση εάν σε κάποιες από τις φωτογραφίες απεικονίζεται η Μαντλίν, ο Γερμανός εισαγγελέας είπε ότι μέχρι στιγμής «δεν μου επιτρέπεται να κάνω κάποιο σχόλιο, οπότε δεν μπορώ να σας πω αν υπάρχουν εικόνες της Μαντλίν».

Ο 43χρονος Μπρούκνερ ταυτοποιήθηκε ως βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής πριν από περίπου έναν μήνα.

Προς το παρόν εκτίει ποινή φυλάκισης επτά ετών για τον βιασμό μίας 72χρονης γυναίκας στην Πράια ντα Λουζ το 2005. Σημειώνεται ότι από την ίδια περιοχή απήχθη και η Μαντλίν Μακάν δύο χρόνια αργότερα.

Ο άνδρας έχει καταδικαστεί και για την κακοποίηση ενός 6χρονου κοριτσιού, ωστόσο, αρνείται πως ενεπλάκη και στην υπόθεση της Μαντλίν, για την οποία προς το παρόν δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

22758359


Η 6χρονη Ίνγκα Γκεχρίκε / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SAXONY ANHALT POLICE HANDOUT

Τι γνωρίζουμε για τον ύποπτο;

Ο 43χρονος άνδρας είναι ένας Γερμανός παιδόφιλος που πιστεύεται ότι βρισκόταν στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Αλγκάρβε της Πράια Ντα Λουθ, την εποχή της εξαφάνισης της Μαντλίν.

Η αστυνομία θεωρεί ότι το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007 πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε ξενοδοχεία και καλοκαιρινά καταλύματα στο Αλγκάρβε ενώ είχε ανάμειξη και σε διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή.

Μάλιστα, έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενός τροχόσπιτου στο οποίος ζούσε κοντά στο ξενοδοχείο όπου έμενε η Μαντλίν με τους γονείς και τις δίδυμες αδελφές της.

brueckener copy copy


Ο 43χρονος σήμερα Μπρούκνερ / Πηγή: World News Today

Ο σήμερα 43χρονος Μπρίκνερ, το 2007 ήταν 30 ετών αλλά σύμφωνα με την αστυνομία έδειχνε 25. Γερμανικά ΜΜΕ έχουν δημοσιεύσει φωτογραφία του, ενώ η αστυνομία της Γερμανίας έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με ένα ακίνητο που συνδέεται μαζί του, μία αγροικία που απείχε 25 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο των Μακάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ