Ιρλανδία: Η Ryanair θα απολύσει 3.500 υπαλλήλους αν δεν δεχτούν μειώσεις στους μισθούς τους
Η Ryanair σχεδιάζει την περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας αν δεν συμφωνήσει η διοίκηση με τους εργαζόμενους στην μείωση μισθών, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της εταιρείας Μάικλ Ο΄Λίρι λέγοντας ότι ο ίδιος θα δεχτεί μείωση του μισθού του κατά 50%.
H μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη είχε προηγουμένως αναφέρει ότι έχει απολύσει περισσότερους από 250 υπαλλήλους της από γραφεία της στην Ευρώπη και ότι εξετάζει την περικοπή περίπου 3.000 θέσεων εργασίας που θα αφορά πιλότους και πλήρωμα καμπίνας.
«Έχουμε ήδη ανακοινώσει περίπου 3.500 απολύσεις, αλλά έχουμε εμπλακεί σε εκτενείς διαπραγματεύσεις με τους πιλότους μας και το πλήρωμα καμπίνας και τους καλούμε όλους να δεχτούν την μείωση του μισθού τους ως εναλλακτική λύση της απόλυσης», δήλωσε ο ίδιος στο BBC.
«Εξετάζουμε την (μείωση) κατά 20% των καλύτερα αμειβόμενων πιλότων και 5% των χαμηλότερα αμειβόμενων αεροσυνοδών και θεωρούμε ότι αν διαπραγματευτούμε αυτές τις μειώσεις μισθών στη βάση μιας συμφωνίας, θα αποφύγουμε τις περισσότερες, αλλά όχι όλες, τις απολύσεις».
Σύγκρουση αυτοκινήτου με βυτιοφόρο στην Πρέβεζα - Νεκρός ο 45χρονος οδηγός
22:45
Καβάλα: Χειροπέδες σε άνδρα που πιάστηκε να μεταφέρει οκτώ παράτυπους μετανάστες
22:33
Τραμπ για αμερικανικές εκλογές: Το μήνυμα υπέρ της ελληνοαμερικανίδας Νικόλ Μαλλιωτάκη
22:21
Υπόθεση Βασίλη Μάγγου: Ένοχοι οι πέντε από τους έξι αστυνομικούς για βασανισμό
22:11