ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Παραμένει υποχρεωτική καραντίνα στους ταξιδιώτες από την Ελλάδα

Βρετανία: Παραμένει υποχρεωτική καραντίνα στους ταξιδιώτες από την Ελλάδα
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Στην «κόκκινη λίστα» των χωρών οι ταξιδιώτες των οποίων τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα με το που φτάνουν στη Βρετανία παραμένει η Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τα βρετανικά ΜΜΕ.

Η Βρετανία πρόκειται να άρει από τις 10 Ιουλίου το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για πολίτες 50 χωρών, ωστόσο η Ελλάδα δεν θα είναι μία από αυτές, μεταδίδει το BBC.

Το βρετανικό μέσο επικαλείται τον βρετανό υπουργό Μεταφορών, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC έδωσε το πλαίσιο των χωρών που περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση της άρσης των περιορισμών, με την τελική λίστα να ανακοινώνεται αργότερα σήμερα.

Σύμφωνα με το BBC, ο Γκραντ Σαρπς «είπε ότι η Ελλάδα δεν θα είναι στη λίστα επειδή η χώρα δεν έλαβε αντίστοιχη απόφαση για τους δικούς της περιορισμούς προς τους Βρετανούς ταξιδιώτες, μέχρι τα μέσα Ιουλίου».

«Η αμοιβαιότητα δεν μπορεί να έρθει πριν από τις 15 Ιουλίου για την Ελλάδα και αυτό είναι θέμα για την ίδια την Ελλάδα», τόνισε.

«Θα υπάρξει ένας κατάλογος 50 και πλέον χωρών και αν προσθέσει κανείς σε αυτές τα υπερπόντια εδάφη, περίπου 60, τον οποίο θα δημοσιεύσουμε αργότερα σήμερα», είχε δηλώσει νωρίτερα ο βρετανός υπουργός Μεταφορών.

Βάσει των κανονισμών που ισχύουν σήμερα στη Βρετανία, οι ταξιδιώτες οφείλουν να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την είσοδό τους στη χώρα.

Οι συζητήσεις περί δημιουργίας «αερογέφυρας» μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας που είχαν απασχολήσει το περασμένο διάστημο τον Βρετανικό Τύπο, και επρόκειτο να εφαρμοστεί από τις 4 Ιουλίου δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται, προς το παρόν τουλάχιστον. Η αερογέφυρα αυτή περιλάμβανε την άρση της υποχρεωτικής καραντίνας στους ταξιδιώτες μεταξύ των δύο αυτών χωρών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ