ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Αλβανία: Νεκρές μητέρα και κόρη που «θυσιάστηκαν για αιώνια ζωή»

Τραγωδία στην Αλβανία: Νεκρές μητέρα και κόρη που «θυσιάστηκαν για αιώνια ζωή»
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Malton Dibra

Τρεις γυναίκες, μητέρα και δύο κόρες, πιστές μίας αίρεσης, αποφάσισαν να θυσιαστούν για την «ανάσταση», για την αιώνια ζωή, που κηρύσσει η θρησκευτική αυτή αίρεση.

Ως αποτέλεσμα αυτού, βρέθηκαν σήμερα νεκρές στο σπίτι τους, στα Τίρανα, η 56χρονη Ζανέτα Ιοσίφι και η 30χρονη κόρη της Ανίσα Ιοσίφι, ενώ η 34χρονη αδερφή της Μπλέρτα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω ασιτίας.

Αμετανόητη για την επιλογή αυτή, η νεαρή γυναίκα που επέζησε είπε στους αστυνομικούς: «εσείς δεν μπορείτε να κατανοήσετε τις θυσίες μας για να φθάσουμε μέχρι τη στιγμή αυτή».

Σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά στοιχεία, η 33χρονη πρέπει να είχε πεθάνει καιρό πριν -πληροφορίες των αλβανικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι είχε πεθάνει πριν από 15 μήνες- και διατηρούνταν στο κρεβάτι της από τη μάνα και την αδερφή σε αναμονή της «ανάστασης», χρησιμοποιώντας διάφορες αλοιφές που δεν επέτρεπαν τη σήψη του σώματος και τη δυσοσμία.

Είχε προηγηθεί, τον Ιανουάριο, ο θάνατος από άγνωστη αιτία, του συζύγου της 56χρονης και πατέρα των δυο κοριτσιών και από τότε οι τρεις γυναίκες είχαν κόψει κάθε επικοινωνία με τους γείτονες, όπως και την έξοδό τους από το σπίτι.

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι τρεις γυναίκες ήταν ανήκαν στους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Ωστόσο η τοπική οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά υποστηρίζει με ανακοίνωσή της ότι δεν γνωρίζει την συγκεκριμένη οικογένεια και ότι δεν προτρέπει τους πιστού τους σε τέτοιου είδους θυσίες.

Η αστυνομία έρευνά την υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ