ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην Σομαλία με τραυματίες

Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην Σομαλία με τραυματίες
Φωτογραφία Αρχείου AP Photo/Farah Abdi Warsameh

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, με τον οδηγό του να εξουδετερώνεται από την αστυνομία στην είσοδο του λιμανιού του Μογκαντίσου, της πρωτεύουσας της Σομαλίας, όπως δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ένας καμικάζι προσπάθησε να χτυπήσει το φυλάκιο της αστυνομίας στην είσοδο του λιμανιού, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και τον εξουδετέρωσαν, προκαλώντας έκρηξη του οχήματος», εξήγησε ο αξιωματικός της αστυνομίας Αμπντουκαντίρ Αχμέντ. «Δύο αστυνομικοί και πέντε πολίτες τραυματίστηκαν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά του οχήματος αφού ο οδηγός του αρνήθηκε να σταματήσει σε σημείο ελέγχου.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την απόπειρα επίθεσης, αλλά αυτό το είδος επιθέσεων γενικά αποδίδονται στους ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Σεμπάμπ. Η Σομαλία βυθίστηκε στο χάος στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μετά την ανατροπή του στρατιωτικού δικτάτορα Σίαντ Μπαρ. Από το 2008, η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ προσπαθεί να ανατρέψει την κεντρική κυβέρνηση και να επιβάλει τη δική της ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ