ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις καταρρακτώδεις βροχές

Ιαπωνία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις καταρρακτώδεις βροχές
EPA/JIJI PRESS

Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη νότια ιαπωνική νήσο Κιούσου είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άνθρωποι, ενώ υπάρχουν 13 αγνοούμενοι και 17 ακόμα άνθρωποι είναι χωρίς ζωτικές ενδείξεις, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό δίκτυο NHK.

Οι χθεσινές πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις στην επαρχία Κουμαμότο στο κεντρικό Κιούσου προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Σε τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν φαίνονται αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, άνθρωποι να απομακρύνουν με φτυάρια τη λάσπη από τα σπίτια τους και στρατιώτες να διασώζουν με βάρκες εγκλωβισμένους κατοίκους.

«Δεν είχαμε ηλεκτρικό και νερό», δήλωσε μια διασωθείσα στο NHK. «Ήταν πολύ δύσκολο».

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή καθώς αναμένονται και νέες σφοδρές βροχοπτώσεις έως το βράδυ.

Το Σάββατο τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, όταν πλημμύρισε ο οίκος ευγηρίας όπου φιλοξενούνταν, από την υπερχείλιση γειτονικού ποταμού στη δυτική Ιαπωνία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης Ικούο Καμπασίμα της περιοχής Κουμαμότο δυτικά της χώρας.

Ο οίκος ευγηρίας βρίσκεται στο χωριό Κούμα της περιοχής Κουμαμότο, που έχει πληγεί από σφοδρές βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, διέταξε την ανάπτυξη συνολικά 10.000 στρατιωτών στο Κουμαμότο, καθώς οι εκκλήσεις σε βοήθεια προς τα σωστικά συνεργεία ήταν πολυάριθμες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ