ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία: Προς πώληση έναντι 7,5 εκατομμυρίων μια πόλη - θεματικό πάρκο

Νέα Ζηλανδία: Προς πώληση έναντι 7,5 εκατομμυρίων μια πόλη - θεματικό πάρκο
www.oldwesttown.co.nz

Όποιος έχει 7,5 εκατομμύρια δολάρια μπορεί να αγοράσει όχι ένα σπίτι, αλλά μια ολόκληρη μικρή πόλη στη Νέα Ζηλανδία. Η συγκεκριμένη πόλη, βέβαια, έχει κάποιες ιδιαιτερότητες...

Το Mellonsfolly Ranch χτίστηκε το 2006, σε έκταση 900 στρεμμάτων στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας από τον Τζον Μπεντόνι και τα 10 θεματικά της κτίρια σχεδιάστηκαν για να μοιάζουν με μια πόλη στη μεθόριο του 1860, στο Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ. Τώρα, πωλείται στην τιμή των 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τα 10 κτίρια που περιλαμβάνει αλλά και μια επιχείρηση μελιού μανούκα.

Η πόλη, που διατίθεται προς πώληση από την εταιρεία ακινήτων Sotheby's International Realty, περιλαμβάνει ένα σαλούν, δικαστήριο, γραφείο σερίφη, αίθουσα μπιλιάρδου και τρεις κατοικίες.

TGP9255

Το Mellonsfolly Ranch χρησιμοποιείται σήμερα ως boutique ξενοδοχείο και η τιμή για μία διανυκτέρευση ξεκινά από 5.000 δολάρια. Ο Μπεν Χάουαν της Sotheby's δήλωσε στο CNBC ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πιθανοί αγοραστές που βλέπουν «σημαντική δυναμική στην επιχείρηση Manuka Honey». Το μέλι Manuka, μια ποικιλία που προέρχεται από τα τεϊόδεντρα (Leptospermum scoparium) της Νέας Ζηλανδίας και της Νότιας Αυστραλίας, έχει τεράστια ζήτηση τα τελευταία χρόνια λόγω της μοναδικής γεύσης του και επειδή έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης της πόλης, Ρομπ Μπάρτλεϊ δήλωσε ότι από τις 600 κυψέλες του αγροκτήματος παρήχθησαν 15,5 τόνοι μελιού Manuka το 2019. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές της πόλης είναι, μέχρι στιγμής, επενδυτές από τη Νέα Ζηλανδία, το Χονγκ Κονγκ και τις ΗΠΑ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ