Τουρκία: Μεγάλη δασική πυρκαγιά μαίνεται στη χερσόνησο της Καλλίπολης
Μάχη με τις φλόγες δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχο τη δασική πυρκαγιά που μαίνεται στη χερσόνησο της Καλλίπολης, στη βορειοδυτική Τουρκία.
Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τα δρομολόγια των πλοίων στα Στενά των Δαρδανελλίων έχουν ανασταλεί λόγω της φωτιάς.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, όμως το τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μεταδίδει ότι εκκενώνονται τα χωριά Γιάλοβα και Κουμκόι, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την περιοχή στην οποία ξέσπασε η φωτιά. Δεν είναι σαφές πώς η φωτιά ξεκίνησε ή ποια είναι η έκτασή της.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή τροφοδοτούν τις φλόγες, ενώ ένα πυκνό σύννεφο καπνού καλύπτει το νότιο τμήμα της χερσονήσου, την ώρα που οι φλόγες κατακαίουν δέντρα, δείχνουν τα πλάνα που μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο υπουργός Δασών Μπεκίρ Πακντεμιρλί έσπευσε στην περιοχή, αναφέρει το TRT.
Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, περίπου 400 πυροσβέστες, με τη συνδρομή 107 πυροσβεστικών οχημάτων, δύο αεροπλάνων και 20 ελικοπτέρων συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.
Νίκαια: Συνελήφθη 43χρονος που διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα
15:29
Τέσσερις συλλήψεις και πρόστιμα για πυρκαγιές σε Πάρο, Τρίκαλα, Ρόδο και Χαλκιδική
15:17
Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: Στόχος μας η πρώτη θέση, με κοστολογημένο πρόγραμμα - Βολές κατά Τσίπρα
15:03
Λιθουανία: Έκλεισε το αεροδρόμιο του Βίλνιους για πιθανή απειλή από drone
14:59