ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Με συμπτώματα κορωνοϊού ο Μπολσονάρου ενώ αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Βραζιλία: Με συμπτώματα κορωνοϊού ο Μπολσονάρου ενώ αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών
EPA/JOEDSON ALVES

Για ενδεχόμενο ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου να έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό κάνουν λόγο βραζιλιάνικα ΜΜΕ, την ώρα που οι θάνατοι στη χώρα έχουν ξεπεράσει επισήμως τους 65.000 και τα κρούσματα το 1,6 εκατομμύριο.

Ο ακροδεξιός Βραζιλιάνος εμφανίζει συμπτώματα Covid-19 ενώ τα αποτελέσματα από το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε αναμένονται την Τρίτη το μεσημέρι, μετέδωσε τη Δευτέρα το CNN Brazil.

Το κανάλι μετέδωσε ότι ο 65χρονος πρόεδρος είχε 38 πυρετό. Λόγω των συμπτωμάτων, έχει ματαιωθεί όλο το πρόγραμμά του ενώ λαμβάνει θεραπεία υδροξυχλωροκίνης.

Σύμφωνα με το Globo, ο πρόεδρος μιλώντας σε υποστηρικτές του έξω από την προεδρική κατοικία, τους είπε ότι μόλις είχε επιστρέψει από το νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις ενώ τους διαβεβαίωσε ότι είναι καλά.

Στα τέλη Ιουνίου τα βραζιλιάνικά ΜΜΕ έκαναν αναφορές για την πιθανότητα ο πρόεδρος να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, μετά την εμφάνισή του χωρίς προστατευτική μάσκα σε δημόσιες συγκεντρώσεις.

Ακόμη 620 θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι κατέγραψε 620 νέους θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 20.229 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο.

Πλέον στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται επισήμως σε 65.487 νεκρούς επί συνόλου 1.623.284 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ