ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: «Προσωρινή η τρίχρωμη σήμανση χωρών» - Συνεχείς επαφές με το ελληνικό ΥΠΕΞ

Βέλγιο: «Προσωρινή η τρίχρωμη σήμανση χωρών» - Συνεχείς επαφές με το ελληνικό ΥΠΕΞ
AP Photo/Francisco Seco

Μέσα στις επόμενες μία με δύο ημέρες θα δημοσιοποιηθούν οι ανανεωμένες λίστες με τις χώρες στις οποίες επιτρέπεται ή όχι να ταξιδεύουν οι Βέλγοι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο για τη μάχη κατά του κορωνοϊού, ο οποίος συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να μην εμπιστεύονται την τρέχουσα κατάταξη

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir που δημοσίευσε λίστα με «κόκκινες», «πορτοκαλί» και «πράσινες» χώρες η Ελλάδα με ακόμη έξι χώρες (Kύπρο, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) βρίσκεται προς ώρας στην «πορτοκαλί» λίστα χωρών με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά τους.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο προτείνεται να υποβάλλονται σε τεστ και να μπαίνουν σε καραντίνα.

«Μην κοιτάτε την τρίχρωμη σήμανση στην επιλογή "διακοπές" του υπουργείου Εξωτερικών. Έχει ακόμη πληροφορίες που έχουν σχέση με την παλιά σήμανση των χρωμάτων, η οποία έχει αλλάξει εντελώς» ανέφερε χθες βράδυ ο Υβ Βαν Λατέμ μιλώντσς στο rtbf.

Ο Βέλγος εκπρόσωπος για τη μάχη κατά του κορωνοϊού σημείωσε ότι «για τις επόμενες 24 με 36 ώρες οι πολίτες να μη συμβουλεύονται» τη συγκεκριμένη λίστα ή οποία θα ανανεωθεί.

Επικοινωνία ελληνικών Αρχών με το βελγικό ΥΠΕΞ

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σχετικά με το γεγονός ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην «πορτοκαλί» λίστα, χθες υπήρξε επικοινωνία των ελληνικών Αρχών με το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σήμερα αναμένεται εκ νέου επαφή των δύο πλευρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ