ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ προς Τουρκία: Σταματήστε τους βομβαρδισμούς των Κούρδων

ΗΠΑ προς Τουρκία: Σταματήστε τους βομβαρδισμούς των Κούρδων
Κούρδοι μαχητές των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG) στέκονται πλησίον των συροτουρκικών συνόρων, στη συριακή πόλη Αλ Νταρμπασίγια (al-Derbasiyah), στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τις επιθέσεις της Τουρκίας κατά των Κούρδων της Συρίας, στις 9 Φεβρουαρίου 2016 REUTERS/Rodi Said

Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων των Κούρδων της Συρίας στο πλαίσιο του ρωσοαμερικανικού σχεδίου για την παύση των εχθροπραξιών που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα (22/2), δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του State Department Μαρκ Τόνερ (Mark C. Toner).

«Έχουμε ήδη καλέσει την Τουρκία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς. Και πάλι, θα θέλαμε (να επαναλάβουμε) ότι παύση των εχθροπραξιών σημαίνει παύση όλων των εχθροπραξιών. Το είπαμε και την περασμένη εβδομάδα και η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της κατάπαυσης του πυρός, πρόσθεσε ο Τόνερ, είναι κρίσιμης σημασίας όλες οι οργανώσεις εντός της Συρίας να συνεργαστούν και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ