ΚΟΣΜΟΣ

Ενώπιον του εισαγγελέα ο κατηγορούμενος για τους φόνους στο Καλαμαζού των ΗΠΑ

Ενώπιον του εισαγγελέα ο κατηγορούμενος για τους φόνους στο Καλαμαζού των ΗΠΑ
Ο Τζέισον Ντάλτον, οδηγός της εταιρείας Uber και φερόμενος ως ύποπτος για τους πυροβολισμούς στο Καλαμαζού του Μίσιγκαν, όπως εμφανίστηκε κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, δύο ημέρες μετά τα τραγικά περιστατικά που στοίχισαν τη ζωή σε έξι ανθρώπους Twitter

Δεκαέξι κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και έξι που αφορούν φόνους εκ προμελέτης ή εκ προθέσεως, απαγγέλθηκαν σήμερα σε έναν άνδρα από το Μίσιγκαν ο οποίος έσπειρε τον θάνατο σε μια ήσυχη περιοχή της πολιτείας.

Ο 45χρονος Τζέισον Ντάλτον (Jason Dalton) αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης αν κριθεί ένοχος για τις ανθρωποκτονίες, διευκρίνισε ο εισαγγελέας της κομητείας Καλαμαζού (Kalamazoo), Τζεφ Γκέτινγκ (Jeff Getting).

Ο οδηγός της εταιρείας Uber δεν προσήχθη στο δικαστήριο, αλλά ενημερώθηκε μέσω βιντεοδιάσκεψης, από τη φυλακή όπου κρατείται, για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν. Ο δικαστής όρισε επίσης ότι δεν δικαιούται αποφυλάκιση με καταβολή εγγύησης.

Όταν ρωτήθηκε αν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα στην κοινότητα του Καλαμαζού, ο Ντάλτον είπε ότι προτιμά «να σιωπήσει».

Το κίνητρο του δράστη παραμένει μυστήριο για τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, επί πέντε ώρες τη νύχτα του Σαββάτου (τοπική ώρα) ο Ντάλτον πυροβολούσε ανθρώπους, αρχικά σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων και στη συνέχεια σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και σε ένα εστιατόριο του Καλαμαζού, πόλης που απέχει 240 χιλιόμετρα δυτικά του Ντιτρόιτ.

Η κατάσταση εξελίχθηκε σε μακελειό, καθώς έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένα 8χρονο παιδί, και αρκετοί άλλοι τραυματίσθηκαν.

Η αστυνομία ερευνά ορισμένες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τη νύχτα της σφαγής ο Ντάλτον ενδέχεται ταυτόχρονα να εξυπηρετούσε πελάτες με το ταξί του.

«Η κοινότητα του Καλαμαζού έχει συγκλονιστεί από αυτές τις παράλογες βίαιες πράξεις που στοίχισαν τη ζωή σε τόσους αθώους ανθρώπους», είπε ο Γκέτινγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ