Κορωνοϊός: Η Μεγάλη Βρετανία δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα εμβολίων της ΕΕ
Η κυβέρνηση της Βρετανίας αποφάσισε να μην ενταχθεί στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αγορά και διανομή εμβολίων με σκοπό την πρόληψη των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, διότι ανησυχεί πως θα έχει μεγάλες και δαπανηρές καθυστερήσεις στην εξασφάλιση των δόσεων των εμβολίων που θα χρειαστεί.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ειδοποιηθεί για την απόφαση του Λονδίνου σήμερα, έγραψε χθες Πέμπτη η εφημερίδα The Telegraph, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.
Ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Αλόκ Σάρμα πιστεύεται πως πρότεινε η χώρα να αποσυρθεί από τις συνομιλίες για την ένταξή της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διότι δεν έλαβε «επαρκείς εγγυήσεις» ότι το ΗΒ θα εξασφαλίσει τον αριθμό των δόσεων των εμβολίων που χρειάζεται έγκαιρα, πρόσθεσε η εφημερίδα.
Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η ένταξη της χώρας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα μπορούσε να καθυστερήσει τη διανομή και αξιοποίηση ενός δυνητικά επιτυχούς εμβολίου στο ΗΒ κατά έως και έξι μήνες, σύμφωνα με την Telegraph, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.
Το δημοσίευμα για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης καταγράφεται μία εβδομάδα μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες κατά τους οποίους οι δύο πλευρές είχαν αρχίσει συνομιλίες για το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα εντασσόταν στο πρόγραμμα της ΕΕ για την προμήθεια εμβολίων εναντίον του νέου κορωνοϊού.
Εντοπίστηκε σορός σε προχωρημένη σήψη ανοιχτά της Νάξου - Φορούσε στολή δύτη και βατραχοπέδιλα
12:01
Μία σύλληψη για εμπρησμό από πρόθεση στο Αιγάλεω - 741 πρόστιμα από την αρχή του έτους
11:57
«Ανησυχώ πολύ»: Ο Μπιλ Γκέιτς δηλώνει ότι ο κόσμος χρειάζεται ένα σχέδιο για τη διαχείριση της ΑΙ
11:50
HellenicTrain: Σταδιακή ομαλοποίηση της κυκλοφορίας και των δρομολογίων του Προαστιακού
11:47