ΚΟΣΜΟΣ

Ξανά στη φυλακή ο προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ

Ξανά στη φυλακή ο προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo/John Minchillo, File

Σε ομοσπονδιακή φυλακή οδηγήθηκε την Πέμπτη ο Μάικλ Κόεν, πρώην προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά την άρνησή του να συμμορφωθεί με την εντολή απαγόρευσης σχολιασμού των εξελίξεων γύρω από την υπόθεσή του. 

Ο 53χρονος Κόεν οδηγήθηκε στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης στο Μπρούκλιν μετά τη μη συμμόρφωσή του σε αυτόν τον βασικό όρο για την έκτιση της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με το δικηγόρο του Τζέφρι Λεβίν.

Ο ίδιος αποφυλακίστηκε τον Μάιο, εξαιτίας φόβων για πιθανή έκθεσή του στον νέο κορωνοϊό, ενώ είχε εκτίσει περίπου έναν χρόνο από την τριετή ποινή φυλάκισης, που του επιβλήθηκε για τον ρόλο του στις πληρωμές δύο γυναικών που ισχυρίζονταν ότι είχαν σχέσεις με τον πρόεδρο Τραμπ, προκειμένου να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.

Ο Κόεν καταδικάστηκε επίσης για οικονομικά αδικήματα και για ψευδορκία ενώπιον του Κογκρέσου, αναφορικά με τα σχέδια για την κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στη Μόσχα.

Αρχικά, ο Κόεν θα αποφυλακίζονταν τον Νοέμβριο 2021.

Παλιός «φίλος»

Κάποτε έμπιστος συνεργάτης του Τραμπ, ο Κόεν, κατά την κατάθεσή του στο Κογκρέσο, τον Φεβρουάριο του 2019 είχε χαρακτηρίσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ «ρατσιστή» και «απατεώνα», υποστηρίζοντας ότι ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας γνώριζε εκ των προτέρων για τη διαρροή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον ιστότοπο WikiLeaks, με σκοπό να πληγεί η Δημοκρατική αντίπαλός του στις εκλογές του 2016, η Χίλαρι Κλίντον.

Επίσης υποστήριξε ότι ο πελάτης του διεύθυνε τις διαπραγματεύσεις για ένα κατασκευαστικό σχέδιο στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιοδείας του για τον Λευκό Οίκο. Την εποχή εκείνη, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε ότι δεν έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στη Ρωσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ