Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για την Αγία Σοφία
Ανανεώθηκε:
Για την Αγία Σοφία και τις αντιδράσεις που προκάλεσε στη Ρωσία η απόφαση της μετατροπής της σε τζαμί συνομίλησαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, όπως γνωστοποίησε το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass επικαλούμενο το γραφείο Tύπου του Κρεμλίνου, τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα στους ηγέτες των δύο χωρών, που έγινε με τουρκική πρωτοβουλία, ο Τούρκος και ο Ρώσος πρόεδρος συζήτησαν για την κατάσταση γύρω από την αλλαγή στο καθεστώς της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έστρεψε την προσοχή του Ταγίπ Ερντογάν στη σημασία της δημόσιας κατακραυγής που πυροδότησε η απόφαση στη Ρωσία για την αλλαγής του καθεστώτος της Αγίας Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε σχετικές εξηγήσεις, υπογραμμίζοντας ότι θα διασφαλιστεί η πρόσβαση σε αυτό το μοναδικό μουσείο του παγκόσμιου πολιτισμού για όλους τους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των ξένων και ότι η ασφάλεια των χριστιανικών συμβόλων θα εγγυηθεί», δήλωσε το Κρεμλίνο.
Επιπλέον, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τις πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειές τους ώστε να λήξει η ένοπλη αντιπαράθεση στη Λιβύη το συντομότερο δυνατό και να επιστρέψουν στη διαπραγματευτική οδό.
Τέλος, Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν για την επανεκκίνηση των τουριστικών ανταλλαγών καθώς βελτιώνεται η επιδημιολογική κατάσταση λόγω κορωνοϊού.
Ανακαλεί παρέμβαση του στρατού στη Μινεσότα ο Τραμπ: «Δεν βλέπω το λόγο προς το παρόν»
23:18
Νεκρός 18χρονος που μαχαιρώθηκε από συμμαθητή του σε σχολείο στην Ιταλία
23:11
ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΠΟΥ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ - ΜΕΛΗ: Διχάζει το σχέδιο για Ευρώπη «δύο ταχυτήτων» από τη fast track ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
23:07
Πύργος: Σε βίντεο η καταδίωξη του 16χρονου που έκανε ελιγμούς για να αποφύγει αστυνομικούς
22:58