ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Σερβία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους σε όλη τη χώρα

Κορωνοϊός – Σερβία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους σε όλη τη χώρα
AP Photo / Darko Vojinovic

Η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε να ισχύσει από την Παρασκευή το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους σε ολόκληρη την επικράτεια και όχι μόνον στις 21 πόλεις που κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κορωνοϊού.

Επίσης αποφασίστηκε να επιβληθεί η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όπου είναι αδύνατον να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις (στάσεις αστικών λεωφορείων, σιδηροδρομικούς σταθμούς και σταθμούς υπεραστικών, ουρές έξω από εμπορικά καταστήματα, φαρμακεία κ.α.).

Η κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να φορούν συνεχώς μάσκα, όταν βρίσκονται εκτός της οικίας τους υπογραμμίζοντας ότι εάν όλοι συμμορφωθούν με αυτήν την σύσταση η μεταδοτικότητα του ιού θα μειωθεί στο 1% και δεν θα χρειαστεί να ληφθούν μέτρα γενικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Το τελευταίο 24ωρο στη Σερβία 383 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και κατέληξαν 13 ασθενείς. Έτσι τα θύματα από τον Covid-19 έφτασαν τα 442 ενώ νόσησαν, συνολικά, 19.717 άτομα. Την Πέμπτη στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 4.662 ασθενείς εκ των οποίων οι 177 είναι διασωληνωμένοι.

Καθημερινά στη Σερβία εξετάζονται περισσότερα από 9.000 ύποπτα κρούσματα ενώ από την εκδήλωση της πανδημίας μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 524.578 έλεγχοι δειγμάτων για κορωνοϊό.

Η Βουλγαρία, έκλεισε την Πέμπτη τα σύνορά της για τους πολίτες της Σερβίας. Όπως ανακοινώθηκε από το σερβικό ΥΠΕΞ από την Βουλγαρία επιτρέπεται μόνο η διέλευση των Σέρβων.

Η Ιταλία αποφάσισε επίσης να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα για τους υπηκόους της Σερβίας αλλά και για όσους βρέθηκαν στη Σερβία 14 ημέρες πριν ταξιδέψουν για την Ιταλία.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ