ΚΟΣΜΟΣ

WSJ: Ελεύθεροι να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ οι Ευρωπαίοι φοιτητές

WSJ: Ελεύθεροι να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ οι Ευρωπαίοι φοιτητές
AP Photo/Frank Franklin II

Οι ξένοι φοιτητές που θέλουν να ταξιδέψουν από χώρες της Ευρώπης προς τις ΗΠΑ εξαιρούνται από τις διάφορες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο των μέτρων τα οποία έχει λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, έγραψε την Πέμπτη η εφημερίδα The Wall Street Journal.

Η εξαίρεση αυτή αφορά επίσης κάποια μέλη των οικογενειών και au pairs (σ.σ. ο όρος αναφέρεται σε οικιακές βοηθούς που συνήθως αναλαμβάνουν τη φροντίδα παιδιών) κατόχων αδειών εισόδου σε ισχύ, προσθέτει η Wall Street Journal, επικαλούμενη έγγραφο που επιδόθηκε στο Κογκρέσο από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η διοίκηση Τραμπ έχει αναφέρει ότι οι περιορισμοί στα ταξίδια και την έκδοση βίζας που ενεργοποίησε από τον Ιανουάριο είχαν στόχο να επιβραδύνουν την μετάδοση του ιού και να μπλοκάρουν τη μαζική άφιξη ξένων εργατών προκειμένου να ευνοηθούν οι άνεργοι Αμερικανοί. Οι περιορισμοί επηρεάζουν την Κίνα, την Ευρώπη και τη Βραζιλία αλλά και όσους κατέχουν διαφορετικές βίζες.

Σύμφωνα με το μέσο, οι Ευρωπαίοι φοιτητές που ήδη έχουν βίζες για να σπουδάσουν στις ΗΠΑ αλλά υπέστησαν την ταξιδιωτική απαγόρευση του Μαρτίου, θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ το φθινόπωρο για να σπουδάσουν. Επίσης, οι φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις για να βγάλουν βίζα αυτό το διάστημα, είναι εξίσου ευπρόσδεκτοι.

Η συγκεκριμένη απόφαση βάζει τέλος στην αγωνία χιλιάδων φοιτητών, οι οποίοι είδαν τη συνέχεια ή και την έναρξη των σπουδών τους να τινάζεται στον αέρα.

Η εξαίρεση από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς δεν περιλαμβάνει τους φοιτητές στην Κίνα και τη Βραζιλία, ούτε και τους νέους φοιτητές που βρίσκονται στο στάδιο των συνεντεύξεων προκειμένου να εκδοθεί η βίζα τους. Πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού γι’ αυτή τη διαδικασία μέχρι το φθινόπωρο, όταν το διδακτικό έτος θα έχει ήδη ξεκινήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ