ΚΟΣΜΟΣ

Πωλήσεις... μαμούθ για το βιβλίο της ανιψιάς του Ντόναλντ Τραμπ

Πωλήσεις... μαμούθ για το βιβλίο της ανιψιάς του Ντόναλντ Τραμπ
EPA/JIM LO SCALZO

Ρεκόρ πωλήσεων έκανε την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του το τολμηρό βιβλίο της Μέρι Τραμπ, καθώς πούλησε 950.000 αντίτυπα.

Ο αριθμός αυτός, ο οποίος περιλαμβάνει τις προ-πωλήσεις καθώς και τα e-books και τα audiobooks, αποτελεί νέο ρεκόρ για τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster, ανακοίνωσε ο ίδιος ο γνωστός οίκος.

Το βιβλίο με τίτλο «Τόσο Πολύ Αλλά Ποτέ Αρκετό: Πώς Η Οικογένειά Μου Δημιούργησε τον Πιο Επικίνδυνο Άνθρωπο στον Κόσμο», κυκλοφόρησε την περασμένη Τρίτη και αποτελεί ένα μάλλον μη κολακευτικό πορτρέτο του Αμερικανού προέδρου.

Πριν από δύο εβδομάδες ο ίδιος εκδοτικός οίκος είχε κυκλοφορήσει ένα ακόμη δυσφημιστικό βιβλίο για τον Ντόναλντ Τραμπ, γραμμένο από τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον. Αυτό το βιβλίο με τίτλο «Το δωμάτιο όπου συνέβη», πούλησε περισσότερα από 780.000 αντίτυπα κατά την πρώτη εβδομάδα πωλήσεων.

Η επιτυχία των δύο βιβλίων θεωρείται σπάνια καθώς η πώληση εκατοντάδων χιλιάδων αντιτύπων από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας ενός βιβλίου είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο γεγονός.

Σύμφωνα με το CNNi, οι πωλήσεις αντικατοπτρίζουν το αυξημένο ενδιαφέρον για ενδοσκόπηση στη διοίκηση Τραμπ ενόψει και των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Το βιβλίο της Μέρι Τραμπ κυκλοφόρησε παρά τις προσπάθειες του Ρόμπερτ Τραμπ, αδελφού του Αμερικανού προέδρου, να μπλοκάρει η κυκλοφορία του, με το αιτιολογικό ότι παραβιάζει μία συμφωνία εμπιστευτικότητας αναφορικά με την περιουσία του αδελφού τους, Φρεντ Τραμπ. Δικαστήριο της Νέας Υόρκης απέρριψε την προσφυγή και το βιβλίο εκδόθηκε κανονικά.

Mary Trump's book breaks record with mammoth sales, by Oliver Darcy, CNNi Business

ΔΗΜΟΦΙΛΗ