Σχέδιο για κλείσιμο του Γκουαντάναμο παρουσίασε ο Ομπάμα
Το σχέδιο του για κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο στην Κούβα παρουσίασε ο πρόεδρος Ομπάμα.
Ο Αμερικάνος πρόεδρος στην ομιλία του τόνισε πως δεν σκοπεύει να κληροδοτήσει το θέμα στον επόμενο πρόεδρο και ζήτησε τη συνεργασία του Κογκρέσου. Σύμφωνα το σχέδιο του αμερικάνου προέδρου αρχικά θα μεταφερθούν 35 κρατούμενοι, των οποίων η μεταφορά από το Γκουαντάναμο έχει ήδη εγκριθεί και σημείωσε ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία και για τους υπόλοιπους, έτσι ώστε να καθοριστεί εάν μπορούν και αυτοί να μεταφερθούν.
«Ας κάνουμε αυτό που είναι σωστό για την Αμερική, ας προχωρήσουμε και ας κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο» σημείωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί από το Κογκρέσο με τρόπο δίκαιο.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου το κόστος της μεταφοράς των κρατουμένων και του κλεισίματος της φυλακής θα είναι μεταξύ 290- 475 εκατ. δολαρίων. Όμως, η διαμονή των κρατουμένων στο αμερικάνικο έδαφος θα κσοτίσει περίπου 65-85 εκατ. δολάρια λιγότερα το έτος σε σχέση με την Κούβα, οπότε τα έξοδα θα καλυφθούν σε διάστημα 3 έως 5 χρόνια.
Χατζηδάκης: Να μην αδικούμε τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού (vid)
22:50
Ζελένσκι: Πρώτη παράδοση αμερικανικού LNG στην Ουκρανία - Είμαι ευγνώμων σε Ελλάδα και ΕΕ
22:39
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1: Προβάδισμα πρόκρισης για τον «Δικέφαλο» στον τελικό του Κυπέλλου
22:28
Νέα ανατροπή στις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν: Η Τεχεράνη ανακοίνωσε συνάντηση στο Ομάν την Παρασκευή
22:18