ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Αργεντινή: «Χαλαρώνει» η καραντίνα παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Αργεντινή: «Χαλαρώνει» η καραντίνα παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων
AP Photo / Natacha Pisarenko

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χαλαρώσει την καραντίνα στην πρωτεύουσα και τα περίχωρά της, παρά τον υψηλό αριθμό μολύνσεων από το νέο κορωνοϊό.

Από την Δευτέρα, τα εμπορικά καταστήματα, οι βιομηχανίες και ορισμένοι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι θα επαναλειτουργήσουν.

Θα επιτρέπεται επίσης στους πιστούς να επισκέπτονται χώρους λατρείας και θα ξαναρχίσουν οι αθλητικές δραστηριότητες, όπως έγινε γνωστό από τον δήμαρχο του Μπουένος Άιρες Οράσιο Ροντρίγκες Λαρέτα και τον κυβερνήτη της ομώνυμης επαρχίας Άξελ Κισίλοφ.

«Είμαστε ακόμη πολύ μακριά από το τέλος (της κρίσης). Ο κίνδυνος ελλοχεύει πάντα», τόνισε ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες.

«Θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε σταδιακά σε μια φυσιολογική ζωή σε αυτόν τον νέο κόσμο που απαιτεί από εμάς να λαμβάνουμε ιδιαίτερα προστατευτικά μέτρα», πρόσθεσε.

Η Αργεντινή, μια χώρα 44 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά 114.770 κρούσματα του κορωνοϊού και 2.133 θανάτους.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα, σχεδόν το 90%, έχουν εντοπιστεί στο Μπουένος Άιρες και την ευρύτερη περιοχή, όπου ζουν 14 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι Αρχές είχαν χαλαρώσει την αυστηρή καραντίνα στις αρχές του καλοκαιριού αλλά την επέβαλαν και πάλι για το διάστημα 1-17ης Ιουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ