ΚΟΣΜΟΣ

Νάντη: Προσαγωγή υπόπτου για την πυρκαγιά στον Καθεδρικό Ναό

Νάντη: Προσαγωγή υπόπτου για την πυρκαγιά στον Καθεδρικό Ναό
(AP Photo)

Ένας άντρας κρατείται από τη γαλλική αστυνομία ως ύποπτος για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο γοτθικό καθεδρικό ναό της Νάντης, στη δυτική Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 39χρονο άντρα, πρόσφυγα από τη Ρουάντα, ο οποίος εργαζόταν για την αρχιεπισκοπή της πόλης.

Ο συγκεκριμένος άντρας ήταν υπεύθυνος να κλείσει το ναό την Παρασκευή το απόγευμα και η αστυνομία εξετάζει τώρα τις κινήσεις του.

Οι έρευνες ξεκίνησαν από τη γαλλική αστυνομία το Σάββατο, μόλις τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε αρκετές ζημιές στο ναό.

«Οι ζημιές επικεντρώνονται στο μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο που φαίνεται πως έχει καταστραφεί πλήρως. Η εξέδρα στην οποία βρίσκεται είναι πολύ ασταθής και κινδυνεύει να καταρρεύσει», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο στρατηγός Λοράν Φερλέ σε συνέντευξη Τύπου μπροστά από τον ναό.

Δεν είναι η πρώτη πυρκαγιά που σημειώνεται σε αυτό τον καθεδρικό.

Στις 28 Ιανουαρίου 1972, η στέγη του ναού Σεν-Πιερ-ε-Σεν-Πολ στο κέντρο της Νάντης, που κατασκευάστηκε ανάμεσα στον 15ο και τον 19ο αιώνα, καταστράφηκε από πυρκαγιά. Η καταστροφή προκλήθηκε έπειτα από εργασίες ενός επισκευαστή σκεπών.

Screen grab από βίντεο

Ο ναός της Νάντης είχε παραδοθεί και πάλι στους πιστούς το Μάιο του 1985 μετά από 13 και πλέον χρόνια εργασιών.

Το 2015, πάντα στη Νάντη, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε έναν άλλο καθολικό ναό με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα τρία τέταρτα της στέγης της βασιλικής Σεν-Ντονασιέν-ε-Σεν-Ρογκασιέν, η οποία κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ