ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Μελβούρνη: Θα χρειαστούν εβδομάδες για να τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση

Κορωνοϊός - Μελβούρνη: Θα χρειαστούν εβδομάδες για να τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση
JAMES GOURLEY/ EPA/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αύξηση των περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, τη Μελβούρνη, θα χρειαστεί εβδομάδες για να τεθεί υπό έλεγχο, παρά τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και τις εντολές που έχουν δοθεί στους πολίτες.

Τα κρούσματα της νόσου Covid-19 αυξήθηκαν στην πολιτεία της Βικτόριας τον Ιούλιο, κυρίως στη Μελβούρνη.

Σήμερα, Δευτέρα, καταγράφηκαν 275 νέες μολύνσεις, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τις 438 την Παρασκευή. Παρά τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και τις εντολές που έχουν δοθεί στους πολίτες, τα κρούσματα δεν δείχνουν να μειώνονται σημαντικά, με την Αυστραλία να προετοιμάζεται για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων.

Η τοπική κυβέρνηση διέταξε περίπου πέντε εκατομμύρια κατοίκους να παραμείνουν σε καθεστώς μερικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας για έξι εβδομάδες και κάλεσε τους πολίτες γύρω από τη Μελβούρνη να φορούν μάσκα όταν βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Μία γυναίκα ηλικίας άνω των 80 ετών πέθανε στη διάρκεια της νύχτας, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους στη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ, με το συνολικό αριθμό των θανάτων να φτάνουν στους 123.

Αναβάλλεται η έναρξη εργασιών του κοινοβουλίου

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αναβάλλεται για πολλές εβδομάδες η έναρξη των εργασιών του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, καθώς ο νέος κορωνοϊός εξαπλώνεται στις δύο πολυπληθέστερες Πολιτείες της χώρας.

Ο Μόρισον ζήτησε από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου να ματαιώσει τη σύνοδο που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 4 Αυγούστου και θα διαρκούσε δύο εβδομάδες. Το αίτημα θεωρείται απλώς τυπική διαδικασία, δεδομένου ο πρόεδρος προέρχεται από το Φιλελεύθερο Κόμμα του πρωθυπουργού ενώ και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα έχει κάνει δεκτή την πρόταση.

Η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση είναι για τις 24 Αυγούστου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ